Helyi hírek 2017. július 5. 08:15 Forrás: MTI

Megkezdte nyári ellenőrzéseit a NÉBIH

Megkezdte nyári ellenőrzéseit a NÉBIH
Elkezdődött a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés, ami azt jelenti, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a területi élelmiszerlánc-felügyeleti szervek szakemberei folyamatos ellenőrzéseket tartanak majd. Elsősorban a nyári rendezvényekhez és az idegenforgalmi szempontból frekventált helyekhez kötődő élelmiszer-forgalmazást, vendéglátást ellenőrzik a szakemberek - közölték az MTI-vel.

Július 1-je és augusztus 31-e között tartja a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzését a Nébih. A hivatal által koordinált ellenőrzések célterületei a szezonálisan üzemelő, illetve idegenforgalmi szempontból frekventált helyeken, strandokon működő kereskedelmi és vendéglátó létesítmények. Ellenőrzik még a nagy tömegeket megmozgató rendezvényeken, fesztiválokon, vásárokon értékesített élelmiszereket, az ifjúsági és gyermektáborok étkeztetését, a fagylalt előállítást és forgalmazást, valamint az utcai vendéglátást, a büfékocsikat és mozgó vendéglátókat is.

Fokozott figyelem irányul a fűszerezett, pácolt előkészített húsok és grilltermékek, a fagylaltok, a szezonális zöldség- és gyümölcs valamint a brazil és lengyel eredetű baromfihús termékek ellenőrzésére. A nyári időjárási viszonyok miatt kiemelt a hűtési lánc fenntartásának ellenőrzése. A zöldség-gyümölcs minőségellenőrzés során fokozott figyelemmel vizsgálja a hatóság a termékek származását, eredetét, illetve nyomon követhetőségét. A hatósági szakemberek által vett mintákat minden esetben a Nébih laboratóriumaiban vizsgálják.


 

Kövessen minket a Facebookon is!