Helyi hírek 2017. július 5. 16:00

Idősügyi kérdőívezés Félegyházán

Idősügyi kérdőívezés Félegyházán
Kiskunfélegyházán is működik az országos idősügyi infokommunikációs program, amelyet az idősek egészség romlásának megakadályozására, az otthoni biztonság megerősítésére és a magány enyhítésére indítottak.

Fotó: Magyar Hírlap - Hegedűs Róbert

Az önkormányzat ajánlólevelével megkeresik a 65 feletti lakosokat egy kérdőív kitöltése érdekében, amely feltétele a projektben való részvételnek. A kérdőíves felmérés július 31-éig tart, amely munkába - más településeket mintának véve -, bevonták a diákmunkásokat is a rövid határidő miatt. A kérdőív kitöltése önkéntes alapon történik, amelyhez kérik az adatfelmérésben résztvevők munkájának támogatását.

A program munkatársai a kiskunfélegyházi polgármesteri hivatal által kiadott igazolással rendelkeznek.

A kérdőívek kitöltését követően kiválasztják a programban aktívan résztvevő időseket. A digitális írástudás átadásáról, valamint a folyamatos kapcsolattartásról a helyi szinten újonnan létrehozott diszpécserközpont gondoskodik időslátogató valamint informatikus közfoglalkoztatottak bevonásával.
Az állapotmérő-, vészjelző karperec alkalmazása a szociális törvény jelzőrendszeres házi segítségnyújtásra vonatkozó rendelkezéseinek megfelelően a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság koordinálásával valósul meg.

 

Kövessen minket a Facebookon is!