Helyi hírek 2014. június 19. 10:15 Forrás: keol.hu

Az Unió támogatja a képzést a kecskeméti Mercedes-gyárban

Az Unió támogatja a képzést a kecskeméti Mercedes-gyárban
Uniós támogatással képez a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. a kecskeméti gyárban. A támogatás összege közel 57 millió forint.

A Humán Erőforrás Programok Irányító Hatóságának vezetője 56.800.000Ft összegű támogatást ítélt a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft-nek, amelyből a vállalat több mint 300 dolgozójának biztosít lehetőséget arra, hogy különböző képzéseken vegyenek részt. A gyár életében fontos szerepet játszanak a képzések, oktatások, amelyekkel biztosítható, hogy a szakemberek tudása folyamatosan bővüljön.

- A pályázat eredményeképpen a kollégák szakmai ismeretei mellett készségeik, képességeik is fejlődhetnek – mondta el a hír kapcsán a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. kommunikációs munkatársa. A tervezett projekt keretében 7 képzéstípus kerül megvalósításra, melyekkel a mindennapi munkavégzéshez nagyon hasznos ismeretekhez juttatja hozzá a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. munkatársait.

Egy vállalatnál végzett sikeres munka feltételei a szakmai tudás, a kommunikációs, prezentációs és egyéb készségek, melyek különböző képzéseken fejleszthetőek. Ezek mellett az informatikai tudás és a nyelvismeret szükségessége is előtérbe került. A képzési projekt célja ezeknek a készségeknek és tudásnak a fejlesztése. A projekt megvalósításakor fontos szerepet kapnak a környezetvédelmi szempontok, illetve a vállalat továbbra is lehetőséget nyújt a pályakezdő fiataloknak.

A projekt megvalósításában a gyárat 3 felnőttképzéssel foglalkozó cég és a Kecskeméti Főiskola segíti majd.

Kövessen minket a Facebookon is!