Helyi hírek 2017. július 11. 07:30

Körkérdés: Hová tervezett nyaralást?

Képgaléria
Körkérdés: Hová tervezett nyaralást?
Az év legmelegebb hónapjaiban sokan vágynak a vízpartra, mások inkább a hűs hegyekben túráznának. Van, aki hosszabb üdülésre készül, másoknak csak egy rövidebb pihenésre van lehetősége. Egyesek szeretik előre megtervezni a nyaralást, és vannak hívei a spontán kirándulásnak is. Körkérdésünkben nyaralási terveikről kérdeztük a félegyháziakat.

Balla Zoltán (32)

Tapasztalatom szerint a Balatonra egyre többen járnak, de a horvát tengerpart is népszerű úti célnak számít. Főleg a fiatalok választják, a könnyű megközelíthetősége miatt. Közös nyaralást tervezünk a gyerekekkel, de csak néhány naposat. Szerbiában meglátogatjuk a rokonokat, valamint a Tőserdőbe is kijárunk a strandra. Aktív pihenéssel töltjük ezt az időszakot, barátokkal sütögetést, bográcsozást szervezünk.

 

Isán Imre (63), Isánné Irma (69)

Legtöbbet belföldön nyaralunk, a tervek szerint meglátogatjuk Budapesten a lányunkat. A kulturális kirándulásokat szeretjük, aktívan és passzívan is pihenünk. A Tőserdőbe, a vízpart mellé ellátogatunk, ilyenkor sátrat verünk, főzőcskézünk, fürdőzünk. Külföldre manapság már nem megyünk, de hosszabb távú terveink között szerepel egy erdélyi túra, amelynek keretében végig járnánk szülőföldünket, Sepsiszentgyörgy környékét. Kikapcsolódásra szakítunk időt, de nagyobb túrákat betegség miatt már nem vállalunk.

 

Tóth Imréné (85)

A hőséget nem nagyon bírja a szervezetem, emiatt nagyobb nyaralást, kirándulást nem tervezek, inkább helyben töltődők fel. A nyugdíjas közösségekkel meglátogatjuk egymást, más városok tagjaival összejárunk. A strandra pár éve még kijártam, de manapság már nem teszem. A fiatalok többsége, a lányom és az unokám minden évben külföldön nyaral. Népszerű úti cél a tengerpart, a jó időt mindenki kihasználja, szép helyekre el lehet jutni belföldön és külföldön egyaránt.

G. Z.
 

Kövessen minket a Facebookon is!