Helyi hírek 2017. július 11. 12:00

Ingatlanpiaci hírek

Ingatlanpiaci hírek
Pörög az ingatlanpiac, profi ingatlanos és amatőr közvetítők hada közül választhatunk. Dr. Sasi Ádám ügyvéd, ingatlanforgalmi szakjogász ezúttal arra hívja fel figyelmünket, mire vigyázzunk, mielőtt ingatlan-megbízási szerződést kötnénk és kit bízzunk meg.

Elvárható, hogy az ingatlanközvetítő felkészült legyen, jól ismerje a helyi ingatlanpiacot és a környék sajátosságait, legyen naprakész az ingatlanpiac keresleti és kínálati oldaláról is, reálisan be tudja árazni egy ingatlant az adott piaci viszonyokban, és meghatározza a várható időpontot  a lakás eladására.

A komoly irodák és ingatlanosok nem kötnek szerződést az ingatlan tulajdoni lapja nélkül, ami igazolja, hogy tényleg a megbízó a saját tulajdonát akarja eladni, kik a társtulajdonosok, haszonélvezők és mik az ingatlan terhei, amely tények fontosak lehetnek az eladás során.

A jó ingatlanos bemutatja az általa elérhető ingatlanközvetítői csomagokat, azok feltételeit, és tanácsokat ad. Például az országos ingatlanközvetítő hálózatok (Duna House és a SMART) olyan prémiumcsomagokat is kínálnak, amelyek számtalan extrát tartalmaznak, ezekkel is megkönnyítve az eladás menetét. 

A Duna House elsőként indította el az ingatlanértékesítőket értékelő nyilvános rendszerét. Ezzel kettős célja volt: egyfelől az eladók és a vevők számára szeretnék megkönnyíteni az eligazodást az ingatlanértékesítők között, másfelől a hálózat szeretné az értékesítőket is motiválni abban, hogy még kiemelkedőbb szolgáltatást nyújtsanak. A Duna House legjobb értékesítői túlnyomórészt ajánlásokból dolgoznak, ami egyértelműen jelzi, hogy kitűnő szakmai munkát végeznek. Egy adott területen, régióban legeredményesebb értékesítőiket külön is ajánlja a rendszer: a keresőben településre és névre is lehet keresni.

Az országos ingatlanközvetítő hálózatokról (Duna House és a SMART) általánosságban elmondható, hogy megbízhatóak, már régóta jelen vannak a piacon, biztos jogi és anyagi háttérrel rendelkeznek, profibbak és látogatottabbak az oldalaik, szélesebb az ingatlankínálatuk és nagyobb tapasztalattal rendelkeznek.

Sok eladó nincsen tisztában azzal, hogy megversenyeztethetők, licitáltathatóak a vevők, azonban ezt hatékonyan és jogilag is biztonságosan csak nagy ingatlanos cégek tudják megvalósítani az országos hálózaton, széles adatbázison és több irodán keresztül.

Egy ingatlan komoly értéket képvisel és nem mindegy, kivel kötünk szerződést. Érdemes a stabil alapokkal rendelkező és régóta működő ingatlanirodát megbízni, a kis helyi irodákkal szemben. Az ingatlanértékesítés bizalmi kapcsolat. Bizalmatlanság esetén legyen bármilyen alacsony is a jutalék mértéke, kétszer is gondoljuk meg, belemegyünk-e!

 

Kövessen minket a Facebookon is!