Kultúra 2017. július 11. 15:00

A sör széppé teszi a szomjat

A sör széppé teszi a szomjat
Július 21-e és 23-a között rendezik meg a III. Félegyházi Jótékonysági Kézműves Sörfesztivált a Rocktár előtt, amelyre első alkalommal a szombati napon a Petőfi Sándor Városi Könyvtár is kitelepül. Rejtvénnyel, poháralátéttel, könyvjelzővel és a témához kapcsolódó könyvekkel várják a Kocsmakönyvtárba látogatókat.

„A sör talán a legkülönlegesebb ital a földön – hideg, mégis felmelegíti a szívünket, keserű, mégis megédesíti az életünket, folyékony, mégis kenyérként táplálja a testünket, habja van, mint az óceánnak, mégis mi nyeljük el őt”. Ez az idézet A sör füveskönyve című kiadványból való, amelyben e nyugtató hatású italról további bölcsességeket, vicceket, verseket, dalszövegeket, magyar és világirodalmi alkotásokból való részleteket olvashatunk.




A Magyar sörlexikon bemutatja sörgyártásunk történetét és a hazai sörmárkákat, a söripari cégeket, a nálunk kedvelt importsöröket, valamint a sörös relikviák gyűjtőit. A kisméretű kötetet színes illusztrációk teszik gazdagabbá.




Ha a fesztivál után mi magunk is kedvet kapunk saját sörünk elkészítéséhez, vegyük kezünkbe Greg Hughes, Házi sörfőzde című munkáját, amely 100 receptet vonultat fel a világ minden tájáról. A leírásokat sörfőzési tippek és az elkészült nedűk egész oldalas fényképei egészítik ki. A sörfőzés folyamatát részletes fotók mutatják be lépésről lépésre, így a teljesen kezdők is megismerhetik az egyes műveleteket.



 

Kövessen minket a Facebookon is!