Helyi hírek 2017. július 13. 07:30

Kosárlabdapálya épül a Honvéd pályán

Képgaléria
Kosárlabdapálya épül a Honvéd pályán
Bár nagyon népszerű volt, évekkel ezelőtt meg kellett szüntetni a kosárlabda pályát a Honvéd pályán, mert balesetveszélyes volt. A sport szerelmesei azóta hiányolják a lehetőséget, de pénz hiányában mindeddig nem volt lehetőség a felújításra. Most a társasági adóból és önkormányzati forrásból megvalósulhat a mintegy 30 millió forintos beruházás, aminek köszönhetően hamarosan a kor követelményeinek megfelelő pályán pattoghat a labda – tudtuk meg Balla László alpolgármestertől, aki hangsúlyozta, hogy a lehetőség bárki előtt nyitott lesz.

– A térségi sportiskola kosárlabda szakosztálya – amely az elmúlt két évben felújította a Batthyány iskola és a Móra gimnázium tornatermét – ezúttal a Honvéd sporttelep kosárlabda pályájának felújítására adott be pályázatot, amit a kosárlabda szövetség támogatott. Így vált lehetővé, hogy a társasági adó egy jelentős összege ennek a létesítménynek a megvalósítását szolgálja. A mintegy 30 millió forintos beruházás 70 százalékát tehát a helyi vállalkozásoktól beszedett pénzből finanszírozzuk, a fennmaradó 30 százalékot pedig az önkormányzat teszi hozzá – mondta el az alpolgármester.

A korszerű, minden igényt kielégítő pályát az ELŐ-SZER Kft. építi. A munkálatokat a kivitelező már megkezdte, jelenleg a zúzott kő tömörítése folyik. A pálya kifejezetten a tömegsportot szolgálja majd, vagyis nem a profi kosarasoknak készül, hanem azoknak, akik szívesen pattogtatnak a szabadidejükben saját örömükre. Balla László azt is elárulta, hogy a városvezetés feltett szándéka a sporttelep további szépítése, fejlesztése. Ebbe bele tartozhat a következő években a futópálya, a labdarúgó pályák szépítése, ökölvívó terem, esetleg a birkózó csarnok építése is.
 

Kövessen minket a Facebookon is!