Sport 2017. július 17. 12:30

Sikeres kapustábor

Képgaléria
Sikeres kapustábor
Ötödik alkalommal tartottak kapustábort július 10-e és 14-e között Kerpits Ferenc és Tóth Péter kapusedzők vezetésével a Honvéd Sporttelepen. A táborban 28 fiatal kapus képeztek 7 éves kortól 18 éves korig. A heti program során nagy hangsúlyt fektettek a koordinációs, a szellemei és a fizikai felkészítésre, fejlesztésre. A kapustábort az eddigiekhez hasonlóan ezúttal is Gulyás László, korábbi hálóőr emlékére rendezték meg.

A fiatalokat két korosztályba bontva oktatták, a 7 és 13 év közötti kapusokat Kerpits Ferenc irányította.

- Sokat fejlődtek a gyerekek a tábor során. A legkisebbek elsősorban az alapokat sajátították el. A csoportban két utánpótláskorú válogatott leány kapus is részt vett, példát mutattak a gyermekeknek.

A nagyobbaknak Tóth Péter vezényelt edzést. A tréningeken a technikai elemeket gyakorolták. A kapustábor további célja az utánpótlás bajnokságokra való felkészítés, illetve az ehhez szükséges alapok elsajátítása.

- A tábor egyre népszerűbb, Kiskunfélegyháza mellett a kistérségből is sokan érkeztek. A nyári felkészülés szempontjából mindenképpen hasznos, egymástól is tanultak a fiatalok.

 

 

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!