Sport 2017. augusztus 6. 12:00

Nyári labdarúgó tábort szervezett a sportiskola

Képgaléria
Nyári labdarúgó tábort szervezett a sportiskola
Első alkalommal rendezett nyári labdarúgó sporttábort július 31-e és augusztus 4-e között a Félegyházi Térségi Sportiskola a Honvéd Sporttelepen. Az egyhetes foglalkozásra elsősorban az általános iskolásokat várták, a 7 és 13 év közötti gyermekeket a sportiskola korosztályos edzői oktatták. Az elméleti képzés ugyancsak része volt a programnak, de a tábor jellegéből adódóan strandolás, sorverseny és strandlabdarúgás is részét képezte a foglalkozásoknak. A sportiskola igazolt játékosai mellett újonc gyerekek, valamint meghívott csapatok is részt vettek a táborban.

Az elmúlt években megnőtt az igény a labdarúgó tábor megszervezése iránt, ennek apropóján a Félegyházi Térségi Sportiskola első alkalommal bonyolította le a tábort. A tikkasztó forróság nem kímélte a játékosokat, akiknek délelőtt és délután is tréninget vezényeltek az edzők – mondta el Sieber Rita szervező.

- Sok játékkal színesítettük a tábort, a korosztályok kialakítását és a gyermekek csoportokba osztását követően elméleti oktatást kaptak a fiatalok. A strandolásra és játékos mérkőzésekre is jutott idő meghívott csapatok segítségével. A tábort sorversennyel, értékeléssel és az elméleti képzésre vonatkozó tesztírással zártuk. A fiúk mellett lánycsapatok is részt vettek a foglalkozásokon.

A tábor egyben a fiatalok felkészülését szolgálta a korosztályos bajnokságokra, az alapozó edzések az ezt következő időszakban kezdődnek el.

 

 

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!