Program 2017. augusztus 5. 10:00

V. Nyakvágó Félmaraton - Ballószög

Képgaléria
V. Nyakvágó Félmaraton - Ballószög
A nyár vége – kora ősz immár hagyományos eseménye a Kecskemét mellett, Ballószögön rendezendő NYAKVÁGÓ félmaraton és családi nap, amely az Alföld egyik leghangulatosabb, terepen tartandó versenye. Szeptember 3-án, vasárnap a futók 3 km, 7 km, 14 km és 22,5+ km-es távokon, míg a kerékpárosok 22,5 km-en tehetik próbára magukat. A legkisebbek a sportcentrumban, a 400 m-es távon rendezett versenyen ismerkedhetnek a futással. A verseny célja a szabad természetben való futás és kerékpározás népszerűsítése, ismerkedés a Kiskunság természeti értékeivel.

Azon kívül, hogy az érdeklődő nevezők együtt futhatnak VADON JANIVAL 7 km-t, a versenyzők számára új, ha lehetséges, még az eddiginél is szebb környezetben haladó útvonalakat jelöltek ki a 14 és a 22,5 km-es távon, ahol többek között egy lovas tanya udvarán, kemencék mellet, hamisítatlan alföldi hangulatban frissülhetnek a sportolók. 

Egy másik újdonság a Hétköznapok hősei csapatverseny. Itt 3 fős csapatok indulhatnak a 7 km-es távon, amelynek tagjai pedagógusok, a katasztrófavédelem, honvédség, rendőrség, büntetés-végrehajtás, tűzoltóság, rendvédelmi szervek dolgozói, egészségügyi dolgozók lehetnek. A verseny egyik fő vonzereje – azon kívül, hogy minden előnevező éremmel térhet haza – maga a helyszín. A pálya útvonalának nagy része csodálatos természeti környezetben, festői tájon, a Kiskunsági Nemzeti Park mellett halad el. A Nyakvágó domb tetejéről – amely a verseny névadója és az egyik frissítő pont is egyben, ahol egy tűzoltó autóból jön a párásítás – páratlan kilátás tárul a félmaraton pluszt teljesítők szeme elé, akik gyönyörű erdőkön áthaladva folytathatják tovább útjukat. Még izgalmasabbá teszi a futók számára a versenyt a Félmaraton + távon az abszolút férfi és női győztesek számára – I. helyezett: aranyérem + oklevél + 30.000,- Ft, II. helyezett: ezüstérem + oklevél + 15.000,- Ft, III. helyezett: bronzérem + oklevél + 5.000 Ft - a támogatók által felajánlott pénzdíjak – mondta Somogyi Lajos, a verseny egyik ötletgazdája és főszervezője.  

A kísérő programoknál is számos újdonsággal készülnek, ezek közül a legfontosabbak a mindenki számára ingyenesen kipróbálható mászófal, illetve az UNIQA Biztosító egészségügyi szűrőkamionja, amelynek bizonyos szolgáltatásai szintén térítésmentesen vehetők igénybe a rendezvény minden látogatója számára. Az eddigi években már sikeres kezdeményezések most sem maradnak el, így ismét számos frissítő ponttal készülnek a versenyzők számára, amelyeket továbbra is igyekeznek különlegessé varázsolni. Minden előnevezőnek most is rajtcsomaggal, befutóéremmel kedveskednek, és alkoholos frissítés valamint bogrács party várja a célba érkező versenyzőket.

A futók ebben az évben 3 km, 7 km, 14 km és 22,5+ km-es távokon, míg a kerékpárosok 22,5 km-en tehetik próbára magukat. A legkisebbek a sportcentrumban, a 400m-es távon rendezett versenyen ismerkedhetnek a futással. Természetesen az előző évekhez hasonlóan - a rendezvényre jellemző családias hangulat részeként - a sportolókat kísérőkre, az érdeklődő látogatókra is gondoltak, hiszen őket ismét számos érdekes program várja a sportcentrumban. A fentiekben említett mászófalon és szűrőkamionon kívül, a látogatók különböző sportágak bemutatóit tekinthetik meg, vetélkedőkön vehetnek részt, de kipróbálhatnak számos sporteszközt, játékot, természetesen ingyenesen. A legkisebbek nagy kedvencét, az óriási ugrálóvárat, valamint a sokféle gyermekprogramot az eddigi szokásoknak megfelelően térítésmentesen vehetik igénybe az apróságok.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a sportolók és az érdeklődök, joggal mondhatják, hogy ez az a verseny, ami mindenkinek többet ad.

A kedvezményes előnevezés augusztus 15-éig tart, további információ olvasható a www.nyakvagofutas.hu oldalon.

Facebook: V. Nyakvágó-futás/kerékpár félmaraton+, és családi nap
 

Kövessen minket a Facebookon is!