Helyi hírek 2014. június 21. 14:15 Forrás: szegedma.hu

Közvetlen járat Szegeről a Balatonra

Közvetlen járat Szegeről a Balatonra
A több mint egymilliós nyári balatoni utasforgalom megfelelőbb kiszolgálása érdekében szombattól nyári menetrend szerint közlekednek a vonatok. Ráadásul ismét lesz közvetlen járat Szeged és Keszthely között – közölte a MÁV-Start pénteken.

Június 21-től például a Szeged-Siófok távot a nyaralók átszállás nélkül tehetik meg. A 7 óra 22 perckor induló Aranyhíd Expressz 4 óra 13 perc alatt ér el Siófokra teljes áron 5340 forintért. A közvetlen vonat 18 óra 26 perckor indul vissza Siófokról és 3 óra 58 perc alatt ér vissza Szegedre. Aki máskor vonatozna a Balatonhoz, az akár 4 óra 12 perc alatt is letudhatja a távot, viszont itt már van egy átszállás Budapesten. Például egy kényelmes 10 óra 45 perces indulással már nem sokkal délután három után a Balatonban hűsölhetnek a nyaralók. Más kérdés, hogy teljes áron oda-vissza közel 12 ezer forintért.

Péntek délután és szombat-vasárnap délelőtt Budapestről, vasárnap délután pedig a Balaton felől pluszjáratokat állítanak forgalomba mindkét parton. Nyugat-, Északkelet- és Dél-Magyarországról is indít közvetlen vonatokat a Balatonhoz a MÁV-Start.

Az Ezüstpart Expressz Miskolc és Keszthely között, az Aranyhíd Expressz pedig Szeged és Keszthely között közlekedik minden nap. Hétvégéken egy új gyorsvonatpár is az utazók rendelkezésére áll Szolnok-Siófok viszonylatban. Az utasok biztonságára megerősített vagyonőri szolgálat ügyel, valamint rendőrjárőrök és esetenként vasúti polgárőrök is lesznek a balatoni vonatokon és állomásokon, különös figyelmet fordítva a nyári fesztiválokra.

Több kerékpár-férőhely is lesz, a bicikli fel- és lerakásában pedig a jegyvizsgálókon kívül a nagyobb állomásokon diákok is segítenek. A MÁV-Start kerékpáros túrajegyével az ország bármely területéről – a megtett távolságtól függetlenül – egységesen 420 forintért szállítható kerékpár a Balatonhoz, a Fertő tóhoz és a Tisza-tóhoz.

A Balaton Mix jegy pedig korlátlan számú utazásra jogosít a Balaton körüli vasútvonalakon és a Balatoni Hajózási Zrt. menetrend szerinti járatain.

Kövessen minket a Facebookon is!