Sport 2017. augusztus 12. 20:00

Focitábor német edzésmódszerrel

Képgaléria
Focitábor német edzésmódszerrel
Második alkalommal szervezett nyári focitábort augusztus 7-e és 11-e között a Rapid Wien utánpótlás megfigyelője Kisistók András és Fütyü Illés utánpótlásedző a Honvéd Sporttelepen. A félegyházi és a környékbeli 6 és 14 év közötti fiatalok technikai, taktikai és mentális foglalkozások keretében napi két tréningen vettek részt. A tábor legfőbb célja a labdarúgás megszerettetése és a profi edzésmódszerek megismertetése volt.

Kisistók András korábban játékosként a Kispest Honvéddal bajnokságot és Magyar Kupát nyert, több mint 25 éve él Ausztriában. Privát edzőként és a Rapid Wien utánpótlás megfigyelőjeként dolgozik, valamint egy német menedzser iroda számára kutat fel fiatal labdarúgókat. Fütyü Illés edzővel második alkalommal szervezett labdarúgó tábort a gyermekeknek Kiskunfélegyházán.

- Az idei foglalkozásokon több mint 20 fő vett részt, olyan gyakorlatokat ismertettünk meg, amikből a későbbiek során profitálhatnak. A mai futballban a fizikai és a technikai felkészültség mellett a gyors gondolkodás is meghatározó, ezen adottságok fejlesztésén dolgoztunk a tábor során.

Az edzésprogram napi két tréningből tevődött össze. Délelőttönként a taktikai gyakorlatok kaptak hangsúlyt, délutánonként elsősorban a játék dominált. Kisistók András hozzátette, több tehetséges félegyházi labdarúgóval találkozott, akikből a későbbiek során akár profi játékos is lehet.

 

 

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!