Helyi hírek 2017. augusztus 13. 16:00

Távol a világtól, közel Istenhez - videóval

Képgaléria
Huszonhat éve rendeznek hitéleti tábort augusztus első és második vasárnapja között fiataloknak a bugaci Hittanyán, ahol távol a világtól sokkal inkább előtérbe kerülnek az emberi kapcsolatok, és a hit. Az idejáró gyerekek nagy része már évek óta visszajár, hiszen a tábor igazi feltöltődést nyújt nekik.

Hosszú földesút vezet Bugac külső határától arra a helyre, ahol a színes sátrakból felállított táborban több mint száz gyermek tölt el egy hetet játékkal, és egyéb programokkal. A huszonhatodik alkalommal megrendezett lelkigyakorlatos tábor a zsúfolt hétköznapi életben helyet kínál a lelki feltöltődésnek, és az emberi kapcsolatok előtérbe helyezésének. A hittantábor természetesen nem arról szól, hogy a gyerekek szigorú szabályok szerinti lelkigyakorlatokkal töltik az időt, hanem játékos feladatokkal, közös imádságokkal kerülnek közelebb egymáshoz, és Istenhez. Az 1991-ben megalakult bugaci Hittanya elsősorban az általános iskola felső tagozatos tanulói és a középiskolások részére, évente mintegy 120 gyermeknek tud erőt és kitartást adni a hétköznapi életre.

Dr. Finta József általános érseki helynök, kiskunhalasi plébános – aki kezdetektől a tábor vezetője – elmondta, hogy a huszonhat év tapasztalata szerint a gyerekek jól érzik magukat, s közülük sokan évről évre visszajárnak. – Itt a puszta közepén, letéve a telefont és a számítógépet, időt tudnak teremteni arra, hogy egymással legyenek, imádkozzanak, és több időt töltsenek Istennel, és a felebaráti szeretet ápolásával – összegezte a táborvezető. Bár mindez nem ingyenes, az egyház támogatásával, pályázatoknak és adományoknak köszönhetően a költségek kedvezőek. A gyerekek többségében az egyázmegye területéről érkeznek, de vannak közülük az ország távolabbi részeiről is.

Augusztus első vasárnapjától második vasárnapjáig sok barátság köttetik, melyek a szép emlékekkel és a hit elmélyítésével segítséget adnak az életben a helyes úton megmaradni.

K.G.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!