Helyi hírek 2017. augusztus 17. 20:45

A mestereket és a művészeteket élteti az ipartestületi kiállítás

Képgaléria
A mestereket és a művészeteket élteti az ipartestületi kiállítás
Az augusztus 20-ai ünnepkörhöz kapcsolódva a Vállalkozók Ipartestülete negyedik esztendeje rendezi meg „Mesterek és Művészetek” címmel a kézművesek, hagyományápoló iparosok kiállítását. A 17-én megnyílt kiállítás a „Fa szeretete, megmunkálása régen és ma” elnevezést kapta. Nem véletlenül, hiszen a középpontban egy monumentális alkotás áll. Smídt Róbert felvidéki fafaragó műve a magyar történelem legfontosabb fordulópontjait idézik. A kiállításon a fa megmunkálásához kapcsolódóan bemutatkoznak bútorasztalosok, restaurátorok, játék- és hangszerkészítők is. A tárlat augusztus 20-áig látogatható.

Az iparosok kiállításán persze még több kiállítás is jelen van. Kürti Lászlóné festményei, Kürti László fotói a természethez, a fák körüli csodavilághoz kapcsolódnak. A látogatók egy nagyon gazdag babagyűjteménnyel, hintókiállítással, és egy könyvkötő, könyvkészítő művész munkáival is találkozhatnak.

A megnyitó közönségét Makai Lászlóné ipartestületi elnök köszöntötte és bemutatkoztak a kiállítók is. A város nevében Balla László alpolgármester köszönte meg az iparosok törekvését a hagyományos szakmák őrzésében, bemutatásában. Az IPOSZ részéről Németh László elnök nyitotta meg a bemutatókat, megköszönve a kezdeményezők és közreműködők segítségét.

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!