Kultúra 2014. június 23. 12:30 Forrás: kiskunmuzeum.hu

Kiskunsági évezredek

Kiskunsági évezredek
Konferenciát rendez a Kiskun Múzeum 2014. október 15-16-án Kiskunsági évezredek címmel a Kiskunság és határterületeinek kutatói számára.

A konferencián lehetőséget kívánnak biztosítani a különböző tudományágakban dolgozó szakemberek számára, hogy ismertessék kutatásaik eredményeit illetve megismerhessék más szakterületek kutatóinak eredményeit.

Cél, hogy lehetőséget biztosítsanak az egymástól igen különböző szakterületek művelői közötti párbeszéd kialakulásának, az együtt gondolkodásnak. A konferenciára régészeti, geoarcheológiai, történeti, környezettörténeti, műemlékvédelmi és építészeti témákban várnak előadásokat (20 perc).

Tervezik poszter szekció kialakítását, melyre elsősorban fiatal kutatók, szakdolgozók jelentkezését várják. A konferenciának részvételi díja nincs. Az előadók számára az NKA támogatásának köszönhetően szállást és előadói tiszteletdíjat (ez fedezi az utazás és az étkezés költségeit) tudnak biztosítani. A konferencia fontos eseménye a 2011-ben Kiskunfélegyházán rendezett Tatárjárás című konferencia Carmen Miserebile (A tatárjárás régészeti emlékei. Tanulmányok Pálóczi-Horváth András 70. születésnapja tiszteletére.) kötetének bemutatója, melyre 2014. október 15-én este kerül sor.

A jelentkezéseket elektronikus formában a [email protected] címen vagy postai úton a Kiskun Múzeum címére postázva várják.

Jelentkezési határidő: 2014. július. 31.

Sok szeretettel várnak minden érdeklődőt a szervezők.

Kövessen minket a Facebookon is!