Helyi hírek 2017. augusztus 22. 08:30

Ahol nagy a szükség, közel a segítség

Képgaléria
Ahol nagy a szükség, közel a segítség
Augusztus 20-án, vasárnap délelőtt 11 óra előtt ment el Szilágyi utcai otthonából a Luczás család. Akkor még nem sejtették, hogy hazajönni már nem lesz hová.

– A fiáker elé fogtuk a lovakat, úgy mentünk az augusztus 20-i ünnepségre mind a négyen: a mama, a lányom, az unokám meg én. Álltunk a templom előtt, vártuk a misét, amikor megcsörrent a telefon. A másik lányom volt, és azt mondta, hogy ég a ház. Egyvágtában jöttünk hazafelé, mire ideértünk, a tűzoltók már oltották a tüzet. Hát, ennyi volt – tárja szét tehetetlenül karjait élete romjai fölött a családfő, s hagyja, hogy a könnyek végigfussanak arcán. Sokan ismerik Félegyházán az elmúlt napok eseményeiben megtört férfit. Ő Luczás Sándor, aki pónifogatával nagyobb ünnepeken gyerekek tucatjait kacagtatja meg.

– Minden tönkrement. A mosógép, a bútorok… minden… - mutat körbe a házigazda a kormos, agyonázott holmik között. Azért viszont nagyon hálás, hogy a tűzoltóknak köszönhetően a lángok nem terjedtek át az istállóra. Így a jószágok: a lovak és malacok épségben élték túl a bajt.

Szerencsére a szükségben hamar érkezett a segítség. Balla László és az önkormányzat dolgozói az ünnepnap ellenére haladéktalanul cselekedtek, felmérték a károkat, és a család rendelkezésére bocsátottak egy önkormányzati lakást. Innen szeptemberben ugyan el kell költözniük, de addigra előkészíti az önkormányzat azt az ingatlant, ahol már békében kivárhatják otthonuk helyrehozatalát. S hogy ez minél előbb megtörténhessen, Bense Zoltán, a városüzemeltetési bizottság elnöke javaslatára 600 ezer forintos gyorssegély kiutalásáról dönt hamarosan az önkormányzat, amit a vis maior keret terhére fizetnek ki a családnak.

Közben a közösségi médián keresztül egyéni kezdeményezések, gyűjtések is indultak a Luczás család megsegítésére. Aki teheti, csatlakozzon a civil kezdeményezések egyikéhez!

T. T.

 

Kövessen minket a Facebookon is!