Kultúra 2017. augusztus 22. 13:30

„Érezd magad otthon”

Képgaléria
„Érezd magad otthon”
Ezzel a címmel nyílt meg a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban augusztus 20-án Molnár István Holló László-díjas festőművész kiállítása. A félegyházi képzőművészet egyik vezéregyénisége tárlatával, finom, érzékeny hangulatú képeivel otthonába invitálja a látogatót, megmutatva mindennapi környezetét, ami örömöt és nyugalmat teremt számára, és persze sokszor bosszúsággal is elárasztja. A kiállítást Kovács Ágnes művészettörténész ajánlotta a tárlatlátogatók figyelmébe.

– Azt mondja István, amit más titkol, esetleg szégyell, azt ő megmutatja, mert ez a munkája, ez a művész munkája. Intim, de nem idilli, nem szuper harmonikus, nem élére állított ez az otthon, hanem valódi. Azt mondja, hogy az otthoni kellemetlenségek is hozzánk tartoznak, ő ezeket sem felejti el. István otthonképei kapcsán olyan természetességgel, szépséggel, nyugodtsággal, családias atmoszférával, néhol esetlenséggel találkozunk, amitől igazán otthon érezzük magunkat.

Behív, körbekalauzol, közben persze – mint jó vendéglátó – izgul, hogy jól érzed-e magad, de különösebben nem kell marasztalnia, mert magunktól megtaláljuk a kedvenc helyünket, ahova feszengés nélkül leülünk. Érezzük is, ahogy a macskája körbeszimatol bennünket, meg ki-ki ízlése alapján már a szájában érezheti a limonádé, sör, bor és egy tartalmas beszélgetés ízét – fogalmazott megnyitójában Kovács Ágnes.

A tárlat szeptember 28-áig látogatható.

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!