Sport 2017. augusztus 26. 10:55

Feltörekvő bokszegyesület

Képgaléria
Feltörekvő bokszegyesület
Egyre nagyobb sikerekre tör a 2017-ben megalapított Hideg László Boksz Egyesület. A klub jelenleg 25-30 versenyzővel működik, korosztálytól függetlenül a legkisebbek az ökölvívás alapjait tanulják meg, míg az idősebbek hobbi szinten önvédelmi oktatáson vesznek részt a Darvas iskolában. A legtehetségesebb bokszolók legutóbb a szegedi nemzetközi pofon partira utaztak el augusztus 19-én. Román, szerb és magyar ökölvívók mérték össze tudásukat, illetve letehették a versenyzői minimál vizsgát.

A félegyházi klubot 7 fő képviselte, a 26 éves Kátai Rodrigó értékes tapasztalatokat szervezve a felnőttek 80 kilogrammos mezőnyében bokszolt a budapesti VON egyesület bunyósa ellen. Nagy csatában ugyan alulmaradt rutinosabb ellenfelével szemben, de a második helyért sem kellet szomorkodnia, az ezüstérmet Erdei Zsolt „Madártól” vette át. Az egyesületnek mind a hét bokszolója sikeresen teljesítette a minimum vizsgát, amit Gedó György, kétszeres olimpiai bajnok ökölvívó irányított. A klub tagjai a nyári edzéseket követően az őszi korosztályos magyar bajnokságra készülnek.

Kátai Rodrigó (26) szűk egy éve ismerkedett meg az ökölvívással, a felnőttek között bontogatja szárnyait. A szegedi pofon partiból sokat tanult, az edző tanácsokat betartva szeretne sikereket elérni ebben a sportágban.

A legkisebbek között Vidács Hanna (9) az ökölvívás alapjait sajátítja el, versenyen még nem járt, de mielőbb szeretne ringbe szállni.

A serdülő korú Farkas Norbert (16) kiskora óta bokszol kisebb-nagyobb megszakításokkal, 50 kilogrammos súlycsoportban a magyar bajnokságon mérettetné meg magát.

Az egyesület vezetője, Hideg László nagy eredménynek tartja a klub megalakulását, a működést jelenleg támogatók segítik. A sportágat az elmúlt időszakban több félegyházi és kistérségi rendezvényen népszerűsítette. Céljai között a korosztályos magyar bajnokságon való elindulás, illetve a tehetséggondozás szerepel, amihez további szponzorokat keres.

Érdeklődni: Hideg Lászlónál a +36/70-227-9522-os telefonszámon lehet. 

 

 

G. Z.

Kövessen minket a Facebookon is!