Helyi hírek 2017. augusztus 29. 07:30

A munkahelyteremtő pályázatról tájékoztatták a vállalkozókat

Képgaléria
A munkahelyteremtő pályázatról tájékoztatták a vállalkozókat
A térség mikro-, kis- és középvállalkozásainak vezetőit tájékoztatták a járási hivatalban a legújabb munkahelyteremtő beruházások támogatási lehetőségeiről a félegyházi járási hivatalban. Az NFA-2017-KKV mikro- és kis- és a középvállalkozások részére kiírt pályázat elsődleges célja a hátrányos helyzetűek alkalmazása, valamint az eszközfejlesztés. A pályázat beadásának határideje szeptember 15-e.

A vállalkozói fórumon dr. Sipos Krisztina, a járási hivatal vezetője és Csányi Sándor osztályvezető részletes tájékoztatást adott a térség munkaügyi helyzetéről. Felajánlották mindenkinek, hogy amennyiben a pályázat benyújtásával kapcsolatosan bárki segítségre szorul, a hivatal munkatársai segítenek.

Karáné Borbély Csilla, a BKMKH Foglalkoztatási Főosztály Munkaerő-piaci Osztály munkatársa elmondta, hogy az elnyerhető támogatási összeg felső határa 240 millió forint. Ennek mértéke függ attól, hogy az adott vállalkozás mekkora beruházást valósít meg, és mennyi új alkalmazottat foglalkoztat. A pályázónak vállalnia kell azt, hogy új alkalmazottjait legalább két évig foglalkoztatja, a beszerzett gépeket, eszközöket három évig üzemelteti.

s. r.  
 

Kövessen minket a Facebookon is!