Helyi hírek 2017. augusztus 25. 13:30

A mosoly egy plüssfigurával kezdődik

Képgaléria
A mosoly egy plüssfigurával kezdődik
Plüssfigurák segítenek mostantól a gyerekeknek a kórházban elvégzett beavatkozások elviselésében A Béke Egy Mosollyal Kezdődik Alapítvány jóvoltából.

Augusztus 25-én 9 órakor több doboznyi kedves puha plüss sorakozott fel a félegyházi kórház gyermekszakrendelésénél, amelyeket a jövőben olyan kisgyermekek kapnak majd, akik valamilyen beavatkozáson esnek át. A 396 figurát Halasiné Papp Anett adta át A Béke Egy Mosollyal Kezdődik Alapítvány nevében dr. Körtvélyessy András főigazgató-helyettesnek, dr. Fehérvári Istvánnak, a gyermekszakrendelés főorvosának, a sebészeti szakrendelésnek, és a vérvételi labornak. Halasiné Papp Anett kihangsúlyozta, hogy a plüssök egyenként kimosva, és 48 órás fagyasztást követően, sterilen és atkamentesen kerültek a dobozokba, különösen odafigyelve a higiéniára, így megfelelően szolgálva leendő tulajdonosuk örömét, és egészségét is.

Az alapítvány a közeljövőben véna-scanner megvásárlásával is szeretne hozzájárulni a kórházban dolgozók munkájának megkönnyítésére, amelynek beszerzésével a kórháznak egy korábbi álma válhat valóra. A két eszköz a gyermekszakrendelésen és a krónikus belgyógyászati osztályon járul majd hozzá a vénás beavatkozások sikerességéhez. Az eszközöket egy október közepére tervezett Caramel koncert bevételéből kívánja az alapítvány finanszírozni.

K.G.
 

Kövessen minket a Facebookon is!