Helyi hírek 2017. augusztus 25. 14:00

Amikor félegyháziak összefognak…

Képgaléria
Amikor félegyháziak összefognak…
– Ez a beruházás nem egyszerűen egy új üzletet adott Félegyházának! Sokkal inkább szép példa arra, amikor egy helyi kötődésű cég és az önkormányzat összefogásából valami jó, mindenki számára gyümölcsöző és előremutató dolog születik – foglalta össze Csányi József a megújult városházi faportálok mögött ma megnyílt üzlet kialakítását megelőző hónapok történetét.  

 

A polgármester az ünnepélyes megnyitó apropóján elmondta: a városvezetés kiemelt feladatai között tartja számon a városháza állagmegőrzését, fejlesztését, az általa képviselt régi hagyományok megőrzését. E törekvés részeként határozták el a korabeli faportálok visszaállítását, természetesen a mai, legkorszerűbb technológiai megoldásokat felhasználva. Ehhez a nagyszabású tervhez találtak korrekt partnerre az egyik helyi cég, a DO-HE Kft. tulajdonosai személyében. Dobi István és Hegyi Sándor – az immár 13 Plus Market üzletet üzemeltető vállalkozás képviseletében – vállalták, hogy megelőlegezik a faportálok kialakításának 30 millió forintot meghaladó költségét, amit az önkormányzat a bérleti díjba beszámít. Egyébként e társaság tulajdonosi köre a Dél100 Kft-n keresztül további, mintegy 200 magyarországi üzletet lát el áruval félegyházi telephelyéről.  

– Olyan vásárlási élményt szerettünk volna ezzel adni a félegyháziaknak a környezet tekintetében is, amit megérdemelnek. Helyi vállalkozók, mesteremberek közreműködtek a munkában, helybéli munkatársak dolgoztak az elmúlt napokban a polcok feltöltésén, az üzletbelső kialakításán, és félegyházi eladók szolgálják ki a félegyházi vásárlókat. Lokálpatriótaként nagyon büszke vagyok arra, hogy magyar tulajdonú, helyi cégként helyt tudunk állni, bizalmat kapunk a multik mellett. Azt, hogy ebben a beruházásban az önkormányzat partnerei tudtunk lenni, annak köszönhetjük, hogy a félegyháziak vásárolnak az üzleteinkben. Köszönet ezúton is a bizalomért – mondta el Dobi István tulajdonos.

A városháza egyik oldalának faportáljai tehát több mint 30 millió forintból újultak meg. Emellett további, mintegy 36 millió forintot költött az önkormányzat annak érdekében, hogy előkészítse a projekt folytatását, és hogy a megszépült látvánnyal összhangba hozza a városháza közvetlen környezetét is. Nem csak a most megépült, hanem az összes (mind a 17) portál alá ebből az összegből készült alátámasztó gerenda, új lábazat, korszerű szellőztetőrendszer, és városi pénzből épült újjá a városháza körüli teljes járdaszakasz, az okmányirodától az épület Kazinczy utcai határáig.

A faportálok anyaga egyébként szárított rétegragasztott tölgyfa. Mint minden egyes részlet, úgy ennek kiválasztása is a műemlékvédelem és az örökségvédelmi hatóság folyamatos felügyelete mellett történt. A városvezetés szeretné a portálok cseréjét belátható időn belül folytatni az épület másik oldalán is.

T. T.

Fotó: Kürti László

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!