Helyi hírek 2014. június 23. 15:16

Ön milyennek tartja a félegyházi játszótereket?

Képgaléria
Ön milyennek tartja a félegyházi játszótereket?
Lehet egy kicsit a szobor körül szaladozni, esetleg sétálni vagy a parkban ücsörögni, de a városban, az ingyenes lehetőségek közül a játszótér a legfontosabb. A 2-6 éves gyerekeknek is van véleménye, de minden családban a szülő, vagy a nagymama válaszolt.

Petra (34), Csanád (6), Zétény (2)

Hetente egyszer, vásárlással egybekötve, meglátogatjuk a Majsai úti játszóteret. Itt mindent megtalálunk, ez a kedvencünk, csak egy kút hiányzik nagyon, ahol lehetne inni és kezet mosni. Üvegben szoktunk vizet hozni. Az összes játszóteret ismerjük, több helyen csak fogynak a játékok, bár a Korond utcában úgy láttam, festik a megmaradt hintát.

Barbara (40), Andris (6), Ákos (4,5), Lilla (2)

A Darvas tér vezeti a listánkat, de ez is kedves – a Kazinczy utcában – a fészekhinta miatt. Egyiken ez a játék a sláger, a másikon amaz, de mindenütt elég hiányos a választék, és nincs olyan játszótér, ahol több korosztály is megtalálja neki való eszközt. Bár megértem, hogy nehéz jó játszóteret létrehozni, és szűkös a hely is. Törlőkendőt mindenhová viszünk magunkkal, és félóránként továbbállunk a következő helyszínre.

Mária nagymama (62), Áron (4), Netta (2,5)

Számunkra az 1. számú a Kossuth-Horváth Z. utcai, csúszdás játszótér. A Móravárosban találhatók közül a hosszú, sárga-csúszda délelőtt felforrósodik, és túlságosan koptatja a nadrágot, a másikon több az árnyék, itt szoktunk eltölteni délelőtt 1-2 órát, délután pedig 2-3 órát. A következő héten a kecskeméti unokák is nálam nyaralnak, majd 4 gyerekkel játszunk mindennap.

Attila (38), Alina (2)

Naponta legalább 1 órát eltöltünk a játszóterek valamelyikén, labdát is viszünk, mert a "csőcsúszdán" sokszor le lehet ugyan siklani, de másra is szükség lenne. Hiányolom a kicsiknek való, keretes hintát, és jó lenne a homok és fű mellett aszfaltozott rész is, a szülőkre gondolva, hogy ne kelljen a homokban taposni. Sokfelé látom, hogy cserélgetik az eszközöket, festik és felújítják. Szeretjük a fészek-hintát is a másik téren, és a játszótér mellett járunk strandra, és könyvtári programokra is.

tli

Kövessen minket a Facebookon is!