Helyi hírek 2017. szeptember 1. 14:30

Becsöngettek Félegyházán is - Új fotókkal frissítve

Képgaléria
Becsöngettek Félegyházán is - Új fotókkal frissítve
Félegyházán több mint 300 kisgyermek a mai napon életében először lépi át általános iskolai tanulóként a „tudáshoz vezető út”, vagyis az iskola küszöbét. Idén történetesen péntekre esett szeptember 1-je, amely a jogszabály előírása szerint a tanév első napja, s mint ilyen (a tanév utolsó napjával együtt) nem megváltoztatható. Vagyis: egyetlen iskola sem dönthet úgy, hogy eltér ettől az időponttól. Így aztán egyes iskolákban már tegnap megtartották az évnyitó ünnepséget, ma reggel pedig valamennyi intézményben feljajdult a nyári szünet végét és a 2017-2018-as tanév kezdetét jelző csengő. Reggel több helyszínen rendőrök és polgárőrök biztosították a gyalogátkelőhelyeket, hogy minden diák biztonságban jusson el az iskoláig.

Ebben a tanévben 180 tanítási nap vár a diákokra, utoljára 2018. június 15-én, pénteken kell iskolába menni. Kivéve a végzős középiskolásokat, akik már május 3-án elbúcsúznak az iskolapadtól, hogy elkezdjék az érettségire való felkészülést. A tanév első féléve január 26-áig tart, az iskolák február 2-áig értesítik a tanulókat és a szülőket az első félévben elért tanulmányi eredményekről.

A szabadságok tervezéséhez fontos tudni a tanítási szünetek időpontját is. Az őszi szünet október 30-ától november 3-áig tart. A szünet előtti utolsó tanítási nap október 27-e, péntek, a szünet utáni első tanítási nap november 6-a, hétfő lesz.

A  téli szünet 2017. december 27-étől 2018. január 2-áig tart. A  szünet előtti utolsó tanítási nap december 22-e, péntek, a szünet utáni első tanítási nap 2018. január 3-a, szerda.

A  tavaszi szünet 2018. március 29-étől április 3-áig tart. A  szünet előtti utolsó tanítási nap 2018. március 28-a, szerda, a szünet utáni első tanítási nap április 4-e, szerda.

Fotók: Hájas Sándor és Kürti László
 

Kövessen minket a Facebookon is!