Helyi hírek 2017. szeptember 1. 08:00

Megszűnik a Viziközmű Társulat - Ülésezett a képviselő-testület

Képgaléria
Kiss Kálmán, a Kiskunfélegyházi Viziközmű Társulat elnöke a maga, a társulat tisztségviselői és küldöttei nevében köszönetet mondott a csatorna beruházás három ütemében tapasztalt együttműködésért az önkormányzatnak, a képviselő-testületnek és a hivatal szakembereinek abból az alkalomból, hogy a városatyák elfogadták a társulat megszűnéséről szóló előterjesztést. Ez egyike volt annak a 23 napirendi pontnak, amelyről az augusztus 31-i képviselő-testületi ülésen döntöttek a félegyházi képviselők.

A Kiskunfélegyházi Viziközmű Társulat a szennyvízelvezetés megvalósítására alakult meg 2001. szeptember 5-én azzal a céllal, hogy az önkormányzat által pályázat keretében fejlesztett szennyvízcsatorna hálózat építési költségeihez hozzájáruljanak a tagok, amely pénzügyi hozzájárulást a társulat kezeli. Miután a szennyvízberuházás lezárult, és a társulat az alapszabályban meghatározott közcélú feladatát végrehajtotta, 2017. szeptember 21-én jogutód nélkül megszűnik. Az általa ellátott közfeladatot, valamint a társulat vagyonát a félegyházi önkormányzat veszi át. A feladat ellátására a polgármesteri hivatalnál plusz egy fő köztisztviselői álláshelyet engedélyezett a képviselő-testület.

A városatyák döntöttek továbbá a közétkeztetés átszervezéséről, a pszichiátriai betegek nappali ellátásának támogatásáról, az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése tárgyában benyújtott pályázatról, a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda beszámolójáról. További részletek a videóban.

 

Kövessen minket a Facebookon is!