Helyi hírek 2017. szeptember 1. 15:30

Újabb ezer méter hosszan épült meg a Csólyosi út - videóval

Képgaléria
A korábbi két ütem folytatásaként megépült a Csólyosi út újabb szakasza 1000 méter hosszan, 3 méter szélességben. A beruházást szeptember 1-jén, pénteken ünnepélyes keretek között adta át Csányi József polgármester, Fekete Tamás, a kivitelező ÚT-ÉP-KER ’97 Kft. ügyvezetője, és Ván Jenő, a térség önkormányzati képviselője.

A Csólyosi út megújult, és a régi, meglehetősen rossz állapotú szakasza találkozásánál az ünnepség résztvevői egyetlen pillantással meggyőződhettek a beruházás szükségességéről. Csányi József a külterületi fejlesztések fontosságát és az önkormányzati források körzetek közötti arányos felhasználását hangsúlyozva kiemelte, hogy a beruházásokat minden esetben megelőzte a lakossági igények felmérése. Ahogy a polgármester fogalmazott, sok helyen több évtizedes késlekedés után indult meg a felzárkózás. Ezek közé tartozik a Csólyosi út is.

– A X. körzet képviselője, Ván Jenő a költségvetési tárgyalás során minden alkalommal meglehetősen határozottan képviseli a térség érdekeit. A Csólyosi út régóta aktuális felújítását ugyan már 2015-ben megkezdtük az első szakaszon, azonban csak tavaly találtuk meg azt a technológiát, ami a megfelelő műszaki tartalmat szolgáltatja – mondta a polgármester.

Ván Jenő hangsúlyozta: erről a területről ez az egyetlen út, ami a városba vezet, ezért kiemelt jelentőségű az itt lakók és dolgozók életminősége szempontjából. A képviselő azt szeretné, hogy az elkerülő útig még hátralévő, mintegy 1,6 kilométer hosszú szakasz egy ütemben valósuljon meg, majd 2009-ben az első szakasz műszaki tartalmát is igazítsák a beruházás többi részének színvonalához. Az így elkészült út már arra is alkalmas lesz, hogy buszjárat induljon – egyelőre napi három járattal -, megkönnyítve az itt élők városba utazását. Ugyanezt a célt szolgálja az a két kulturált buszmegálló is, ami ugyancsak a közelmúltban készült el a Majsai út és az Izsáki út külterületi szakaszán.

Fekete Tamás, a félegyházi székhelyű ÚT-ÉP-KER ’97 Kft. képviseletében elmondta, hogy a város számos pontján dolgozik a cég az önkormányzati fejlesztéseken. Az ügyvezető szerint különösen nagy öröm egy vállalkozás számára, amikor saját székhelyvárosának szépüléséhez, gyarapodásához járulhat hozzá. Ráadásul rengeteg támogatást, törődést kapnak a félegyháziaktól a munkálatok során. Több helyen kávéval, süteménnyel kedveskednek a régvárt beruházások kivitelezésében közreműködő munkásoknak.

T. T.

Fotó: Kürti László

Kövessen minket a Facebookon is!