Sport 2017. szeptember 2. 11:30

Aranyérmes Fénypárducok

Képgaléria
Aranyérmes Fénypárducok
12 országból több mint 200 íjász érkezett a HDH-IAA Történelmi Íjász Európa-bajnokságra augusztus végén Kecskemétre. A több napos rendezvény első három napján 3 különböző 18 célos pályát kellett teljesíteniük az íjászoknak. Egy nemenként és íjtípusonként eltérő szint meglövése után, a negyedik nap délelőttjén egy rangsoroló verseny alapján a legjobb hat íjász jutott a döntőbe, ahol a végső sorrendet kialakíthatták.

A rangos nemzetközi megmérettetésen 9 fővel vettek részt a KHTK – Fénypárducok Íjász Szakosztály tagjai. Horváth Anna, Horváth Csenge, Papp Zoltán, Kovács Máté, Mozsár Máté és Dürgőné Kovács Piroska jutottak tovább a rangsoroló versenybe. Az első három nap teljesítménye alapján Dürgő Zsófia 6. lett a vadász íj gyermek lány, Vasné Köteles Anita szintén 6. vadász íj felnőtt nő és Vas Tibor pedig a 10. a vadász íj felnőtt férfi kategóriában.

A rangsorolók alapján a végső eredmények:

Horváth Anna 8. hely - gyerek lány modern anyagú íj

Kovács Máté 12. hely - gyerek fiú modern anyagú íj

Papp Zoltán 34. hely - felnőtt férfi modern anyagú íj (korosztályában/kategóriájában 55 induló volt!)

Horváth Csenge 5. hely - gyerek lány vadász íj

Dürgőné Kovács Piroska 4. hely - felnőtt nő vadász íj

A legjobb helyezést egyenletes, kiegyensúlyozott versenyzéssel Mozsár Máté érte el, aki kadett fiú vadász íj kategóriában 1. helyezett, és így Európa-bajnok lett.


A Fénypárducok támogatói:

- Integrál Zrt.
- Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Kollégium
 

Kövessen minket a Facebookon is!