Helyi hírek 2017. szeptember 4. 07:30

Nyeregszemlét tartottak Félegyházán

Nyeregszemlét tartottak Félegyházán
Családi lovasnapot tartottak Kiskunfélegyházán, ahol a lókiképzéssel ismerkedhettek az érdeklődők, cowboy-bemutatót láthattak, este pedig táncházban mulathattak.

Hetedik alkalommal rendezték meg szombaton a Nyeregszemle elnevezésű családi lovasnapot Kiskunfélegyházán, a Fekete Lovastanyán - számolt be róla a baon.hu. A rendezvényt 2011-ben hívták életre Ópusztaszeren, azóta számos helyszínre vándorolt már. A családias hangulatra, a közvetlen kommunikációs lehetőségre és a szakmaiságra helyezték a hangsúlyt a szervezők, amelyet a programok is bizonyítanak. A programok összeállításánál szem előtt tartották a rendezők, hogy a látogatók nagy része családos. A lovas és nemzeti hagyományok átadásában elengedhetetlen a gyerekeket is megszólítani, hiszen bennük él majd tovább az elődök tudása, ezért a programokat is úgy alakították, hogy kicsik és nagyok egyaránt örömüket leljék bennük.

Lezsák Sándor országgyűlési képviselő megnyitója után a jelenlévők betekintést nyerhettek a természetes és az egészséges lókiképzés titkaiba és végignézhettek egy western lovasbemutatót, amely során a cowboyok edzésük keretében bemutatták azt, hogy miként kell leválasztani a kiszemelt borjút egy összetartó gulyától. Délután huszár lovasbemutatót és katonai lókiképzést láthattak a családok, este pedig táncházban rophatta mindenki, ahol a Korinda zenekar szolgáltatta a talpalávalót.

Fotó: Horváth Péter - BAON

 

Kövessen minket a Facebookon is!