Helyi hírek 2017. szeptember 4. 11:30

Megújult a Közgé tornaterme

Képgaléria
Megújult a Közgé tornaterme
Bensőséges hangulatú avatóünnepségen vehették birtokba a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziumának tanulói az iskola megújult tornatermét. A felújítás külön értéke, hogy annak költségét maga az iskola állta az elmúlt évek eredményes gazdálkodásának köszönhetően.

Az avatóünnepségen megjelent és rövid beszédet mondott Balla László alpolgármester és Papp Gyula, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum főigazgatója. Az avatóünnepséget megtisztelte jelenlétével számos helyi vállalkozás képviselője is. Az ünnepség fényét, bensőségességét emelte, hogy az iskola tanárai meglepetéssel készültek nyugdíjba vonuló kedves kollégájuknak, Kiss Margit tanárnőnek – aki itt tudta meg, kiváló tevékenységéért az emberi erőforrások minisztere pedagógus szolgálati érdeméremmel ismerte el áldozatos tanári munkáját.

Tasi Judit igazgató az avatóbeszédében kiemelte: „Az iskola legfőbb feladata a testi-lelki nevelés, a mi mindennapi munkánk legjavát ez a tevékenység teszi ki. De mi a nevelés végső értelme, miért küzdünk közösen együtt, mi tanárok és diákok? Sok mindent fel lehetne sorolni, de a jó válasz talán ez: a nevelés végső értelme a jobb ember, aki lehetsz te, lehetek én és az az igazi, ha általa mindannyian jobbá válunk kissé.

Milyen a jó ember, mitől jó? Például attól, hogy szereti a közöséget ahová tartozik, megtalálja benne értékeit, nemcsak elfogadója, hanem alkotó részévé is válik. Óvja közösségét, óvja értékeit – féltő gonddal őrzi és ápolja, használja tárgyi környezetét.”

Kedves közgés diákok! Sok örömet, sikert, sportélményt kívánunk a régi-új tornaterem használatához!

dr. Bánki Horváth Mihály
gyakorlati oktatásvezető
 

Kövessen minket a Facebookon is!