Helyi hírek 2017. szeptember 4. 15:30

Nyeregszemle Félegyházán

Képgaléria
 Nyeregszemle Félegyházán
Magas szakmai színvonalon zajlott le szeptember első szombatján városunk talán legszebb lovardájában a Fekete Lovastanyán a Nyárbúcsúztató Nyeregszemle. Emlékezetes, júliusban a korábban beígért pénzügyi források elmaradtak, így a szervezőknek nem maradt más választásuk, mint lefújni a Parkerdőbe tervezett rendezvényt. Annak, hogy most tudtak tartani egy egynapos lovastalálkozót, az az oka, hogy a Nemzeti Művelődési Intézet és az FM Földművelésügyi Főosztálya felkarolta a kezdeményezést.

A várva várt szombatot egy képzőművészeti tárlattal egybekötött műhelykonferencia keretezte, amely egy, a klasszikus európai és a hagyományos magyar lókiképző iskola több évszázados kölcsönhatásairól, esetleges párhuzamairól és az ennek nyomán a század elején Örkénytáborban kicsúcsosodott magyar rendszerről szólt. A részvevők mások mellett Sallay Sándor, Pénzes Gábor, Zerinváry Szilárd, Solymosi Bertold, Csuti Péter.

A legizgalmasabb programok között a délelőtt folyamán egy lovasmester, Sallay Sándor nyílt edzést tartott, majd Zerinváry Szilárd mutatta be az együttműködő ló jegyeit lipicai-arab félvér heréltjével. Tászler Melinda, hazánk egyik legtehetségesebb szabadidomítója is a klasszikus alapokra épített előadásával nyűgözte le a közönséget, a többszörös magyar és közép-európai bajnok Szalontai Zoltán, becenevén Sheriff pedig a borjúleválogatás munkafázisait magyarázta el Fekete Benő házigazda és más tehetséges westernlovasok társaságában. A délután folyamán Pénzes Gábor, határőr alezredes Róbert nevű félvér lova segítségével a magyar huszárság fénykorát idézte meg parádés lovaglótudományával.

A szervezők köszönik a kilátogató közönségnek, hogy részvételükkel megtisztelték őket.

Solymosi Bertold

Fotók: Paphalmi Róbert
 

Kövessen minket a Facebookon is!