Kultúra 2017. szeptember 6. 15:30

Könyvtársarok

Könyvtársarok
Szeptembertől újra a megszokott nyitvatartással várja látogatóit a Petőfi Sándor Városi Könyvtár. Minden korosztály számára igyekeznek a kulturálódáshoz, művelődéshez, tanuláshoz és a szórakozáshoz szükséges feltételeket biztosítani.

Fotó: Seres Attila

Kéthetente keddenként a babák és a mamák érkeznek a Gyermekbirodalomban helyet kapó betűbölcsibe, ahol meghívott előadók adnak hasznos tanácsot a gyermekek neveléséhez. Az általános és középiskolások a kötelező olvasmányok mellett napjaink ifjúsági és fantasztikus irodalmából válogathatnak. A nyugodt, csendes munka, tanulás legjobb színtere az olvasóterem, ahol saját laptop is használható és ingyen lehet csatlakozni a könyvtár wifi hálózatához.

A felnőtt olvasók az új könyvek polcról szemezgethetnek a könyvtár legfrissebb vásárlásaiból, kölcsönözhetnek romantikus, krimi, szépirodalmi és szakirodalmi művekből, valamint az előfizetett folyóiratok régebbi számaiból.

Kicsik és nagyok a médiatárban diafilmek, mesefilmek, filmek, hangoskönyvek és nyelvcsomagok között keresgélhetnek. A számítógép használatában kevésbé jártasak számára kezdő és haladó tanfolyamokat indítanak az internet részlegben. Az irodalom szerelmesei a könyvek klubja olvasókörben oszthatják meg egymással az éppen aktuális olvasmány élményeiket.

A képzőművészet kedvelői havonta megújuló kiállításokat tekinthetnek meg a rendezvényteremben. Ha az alkotások láttán kedvet éreznek a rajzoláshoz, érdemes figyelni a színe-java klub meghirdetett foglalkozásait.

 

Kövessen minket a Facebookon is!