Helyi hírek 2017. szeptember 8. 14:30

Szakmai konferenciával kezdődött a Libafesztivál

Képgaléria
Szakmai konferenciával kezdődött a Libafesztivál
A XIX. Kiskunfélegyházi Libafesztiválon az Integrál Zrt. szervezésével idén is megtartották az országban egyedülálló szakmai konferenciát szeptember 8-án, a városháza dísztermében. Tenyésztők, kamarai, állategészségügyi szakemberek, terményforgalmazók és a feldolgozásban érintett cégek képviselői találkoztak az összejövetelen, ahol megvitatták a baromfiágazat helyzetét, a piaci lehetőségeket, hogy mit kell tenni a tenyésztőnek a sikeres működés érdekében.

A konferencia résztvevőit elsőként Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárkamara elnöke köszöntötte, majd Csányi József polgármester üdvözölte a megjelenteket, aki elmondta, hogy a városháza díszterménél méltóbb helyszínt nem is lehetne teremteni a tanácskozásnak. Megköszönte az Integrál Zrt.-nek, hogy évről évre megszervezi a tanácskozást és a libafesztiválnak is fő támogatója.

Dr. Horváth Sándor, az Integrál elnök-vezérigazgatója megnyitójában arról számolt be, hogy a céget is megviselte a madárinfluenza járvánnyal kapcsolatos helyzet, de sikerült a tenyésztőkkel és valamennyi munkatárssal közösen átvészelni. Kifejtette, hogy az ágazat szereplőinek fontos a szakmai képzés, konzultáció, és remélhetően ez a fórum elősegíti ezt a törekvést. Mindez hozzájárulhat ahhoz, hogy a magyar hízott liba és hízott kacsa továbbra is megőrizze vezető szerepét a hazai és a külföldi piacokon egyaránt.

A konferencia előadói tájékoztatást adtak az ágazatot érintő aktuális jogszabályokról, az értékesítési lehetőségekről, és az állategészségügyi követelményekről. Szinte valamennyi előadó megemlítette, hogy a tenyésztőnek nagy gondot kell fordítania az állategészségügyi szabályok betartására, annak érdekében, hogy az ágazat védett legyen a madárinfluenzához hasonló járványoktól, annak káraitól.

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!