Helyi hírek 2017. szeptember 10. 17:00

Az új parkolók már elkészültek, most várják a kondigépeket - videóval

Képgaléria
Új parkolókat adott át rendeltetésének pénteken Csányi József polgármester Gyenes Attila körzeti képviselő társaságában. Az ünnepélyes alkalom apropóján a város első embere arról is beszélt, hogy bár a parkoló építés égető feladat a városban, az optimális helyszín kiválasztásakor olykor érdekellentétekkel is találkoznak.  S bár mindenütt az összes érintett számára optimális megoldásra törekednek, előfordul, hogy a közösségi érdeknek alá kell rendelni az egyéni szempontokat. Most a Marosvásárhelyi utcában és a Kossuth u. 18. szám előtti területen sikerült új parkolókat kialakítani, amire komoly igény mutatkozott.

Gyenes Attila, a körzet képviselője hangsúlyozta, hogy a városlakók kényelmét szolgáló beruházás az önkormányzat saját költségvetéséből, pályázati forrás igénybevétele nélkül valósult meg. Ezzel egyidőben a Marosvásárhelyi utcában remélhetően sikerült megoldani a csapadékvízzel kapcsolatos problémát is, hiszen – emlékeztetett Gyenes Attila – nagyobb esőzések idején a PG sarkánál megrekedt a víz. A képviselő szerint az új csapadékcsatorna lefektetésével esély van arra, hogy végképp a múlté legyen ez az emlék. Ennek érdekében a szükség szerinti tisztításra is odafigyelnek majd.

– Öröm az itt élők számára, hogy a körzet zöldfelületben gazdag. Ez viszont azzal jár, hogy parkolót csak zöldfelület terhére lehet építeni. Viszont a munkálatokat követően ősszel, vagy legkésőbb tavasszal megtörténik a növények, fák újratelepítése is – mondta el a képviselő, hozzátéve, hogy nagyon várják már a pályázaton elnyert felnőtt kondipark megérkezését, ami a Horváth Zoltán utca zöldfelületén lesz elhelyezve.

 

Kövessen minket a Facebookon is!