Helyi hírek 2017. szeptember 11. 11:30

Virágokkal és szeretettel halmozták el a 90 éves Marika nénit

Képgaléria
Virágokkal és szeretettel halmozták el a 90 éves Marika nénit
Dédunokák, unokák, gyermekei és családtagjai végtelen szeretettel köszöntötték Czakó Józsefné Marika nénit 90. születésnapján, szeptember 9-én. A város nevében Balla László alpolgármester köszöntötte oklevéllel, virágcsokorral és kedves szavakkal a szépkorút.

Czakó Józsefné - szül.: Kovács Mária - polgári családba született 1927. szeptember 4-én, második gyermekként. Hatan voltak testvérek. Szülei földműveléssel és állattartással foglalkoztak, így Marika néni beleszületett a gazdálkodásba. Keményen kivette részét a munkából, aminek nagy hasznát vette azután is, hogy 1954-ben férjhez ment. Petőfiszállás, Tanya 637. sz. alatt lakott, ahol földműveléssel és állattartással foglalkozott, miközben nevelte két leány és egy fiú gyermeküket. Mindhárman szakmát tanultak, és az érettségi megszerzéséig munka mellett tanultak. Miután a gyerekek kirepültek a családi fészekből és férjhez mentek, a fiú pedig megnősült, Marika néninek 7 unokája született: 2 leány és 5 fiú. Sajnos fiát 1994-ben elveszítette, a férje pedig ebbe betegedett bele. 1996-ban szívinfarktust kapott, így az állattartást és a földművelést fel kellett számolniuk. Kiskunfélegyházán, a Dózsa György utcában vettek egy kis házrészt. Marika néni 2009 tavaszáig ápolta férjet, aki ekkor - 54 és fél év házasság után - hunyt el.

Míg Marika néni a férjét gondozta, addig az unokák férjhez mentek, megnősültek és született 8 dédunokája: 5 leány és 3 fiú. November közepére várja a kilencedik dédunoka megérkezését, akit még nagyon szeretne magához szorítani.

Marika néni férje halála után egyedül élt otthonában. Beiratkozott a nyugdíjas klubba, ahová rendszeresen eljárt. Nagyon szerette a klubtagokat és az ott szervezett programokat. Katolikus vallású lévén, rendszeresen járt templomba is egészen addig, amíg 2016 októberében balesetet nem szenvedett. Azóta két leánya felváltva gondozza és ápolja Marika nénit a legnagyobb tudásuk és szeretetük szerint.

 

Kövessen minket a Facebookon is!