Helyi hírek 2017. szeptember 12. 17:30

A 95 éves Rozika nénire rá kell parancsolni, hogy pihenjen is egy kicsit

Képgaléria
A 95 éves Rozika nénire rá kell parancsolni, hogy pihenjen is egy kicsit
Cserkó Lászlónét szeptember 10-én, családja körében köszöntötte a város nevében Balla László alpolgármester oklevéllel és virágcsokorral 95. születésnapján. A köszöntés közepette a családtagok elmondták, hogy Rozika néni egész nap mozgásban van. Igaz, bot segítségével, de körbe járja a szomszédokat, és ha nem vigyáznának rá, akkor felaprítaná a tűzifát is. Napi dolgai végeztével szeret televíziózni, és a rádiót is szívesen hallgatja, a politikai műsorok a kedvencei közé tartoznak. Rozika néni köszöntése során régi fotókat vett elő, felidézendő az elmúlt évtizedeket, miközben sokat mesélt élete munkával töltött hétköznapjairól.

Cserkó Rozália 1922. szeptember 10-én, Budapesten született Lajos Terézia és Cserkó István, téglagyári dolgozó munkásember gyermekeként. Első férjét Hegedűs Istvánnak hívták, de sajnos nagyon rövid ideig tartott a házasságuk: a háború elragadta férjét 1944. április 24-én. Rozika néni már 16 évesen a kerámiagyár festőüzemében dolgozott. Ezt követően a Dohány utcai papírüzemben papírzsákokat készített. Később a kispesti textilgyárba került, ahol orsózónőként dolgozott.

1958-ban szüleivel együtt Kiskunfélegyházára költöztek. Itthon az állami gazdaságban kapott munkát, először a kertészeti részlegen, majd két év munka után az állami gazdaságban lett takarítónő. Az egyedül töltött évek után, 1960-ban újra férjhez ment Cserkó Lászlóhoz. Házasságukból sajnos nem született gyermekük. 1977-ben vonult nyugdíjba, azóta keresztfiával és annak családjával él együtt.

 

Kövessen minket a Facebookon is!