Helyi hírek 2017. szeptember 15. 18:30

A civil szervezetek tagjai gyűltek egybe egy kis kikapcsolódásra

Képgaléria
A civil szervezetek tagjai gyűltek egybe egy kis kikapcsolódásra
Egy kis torna, szórakoztató és kulturális előadások, a mindennapok aktuális teendőinek megvitatása. Ez volt a fő programja szeptember 15-én a Szakmaközi Művelődési Házban a második alkalommal megrendezett Városi Civil Kulturális Napnak. A megjelenteket dr. Sulyok Miklós, a Városi Civil Szövetség elnöke köszöntötte. A város nevében Balla László alpolgármester köszönte meg a civileknek a közéleti aktivitást, mindazt a segítséget, amelyet a rendezvények sikeres megrendezéséhez, lebonyolításához nyújtanak.

– Egy héttel ezelőtt a civilek még a libafesztivál rendezvényein szorgoskodtak, részesei voltak a főzőversenynek is. Az azonban elsősorban a kulinális élvezetekről szólt. A kulturális találkozó azonban egymás megismerését, a különböző művészeti csoportok, egyéni előadók bemutatkozási lehetőségét biztosítja, és öröm látni, hogy nagyon sokan részt vesznek ezen az összejövetelen – mondta megnyitójában dr. Sulyok Miklós.

Balla László alpolgármester köszöntőjében kihangsúlyozta, hogy a város minden komoly rendezvény, fontos akció során számíthat a civil közösségekre, segítő munkájukra, és ezért köszönet illet mindenkit. Örömtelinek tartja, hogy idén már második alkalommal tudták megrendezni a kulturális napot, és az önkormányzat további támogatását ajánlotta fel a civileknek céljaik, elképzeléseik megvalósításában.

A Városi Civil Kulturális Napon műsorral lépett fel a Bugaci Nyugdíjas Klub, a Fülöpjakabi Őszidő Klub, a kunszállási Arany Alkony Klub, a félegyházi Pedagógus Klub, a Cipőgyári Nyugdíjas Klub és Horváth Richárd előadó.

Az előadások és bemutatók szünetében Ágó Csabáné Mészáros Erzsébet invitálta egy kis tornára a megjelenteket. A Kiskunfélegyházi Mozgáskorlátozottak Egyesülete pedig egy kiállítással kedveskedett civil társaiknak.

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!