Kultúra 2017. szeptember 19. 13:30

Négy-ötezer látogatója volt az idei libafesztiválnak

Képgaléria
Négy-ötezer látogatója volt az idei libafesztiválnak
Négy-ötezerre becsüli az idei, szám szerint XIX. Kiskunfélegyházi Libafesztivál látogatóinak számát Kovács-Csonka Szilvia, az Integrál Zrt. megbízásából a kiskun régió egyik legjellegzetesebb fesztiválját szervező Móra Ferenc Művelődési Központ igazgatója.

A szeptember 8-9-i hétvégén a gasztronómiáé volt a főszerep. Azok előtt a lúdtartók előtt tiszteleg ilyenkor a térség, akik ma is éltetik a több évszázados múltra visszatekintő hagyományt. A libából készülő ételek beépültek a környék gasztronómiájába, s ilyenkor bárki megbizonyosodhat róla, hogy a generációról generációra őrzött recepteket érdemes volt továbbörökíteni. A fesztiválon most is meg lehetett kóstolni a híres félegyházi libamájat, és persze az elmaradhatatlan libatepertőt és libazsíros kenyeret. Ezúttal is nagy érdeklődés övezte a kulturális programokat és a hagyományőrzés, népi kézművesség szép termékeit felvonultató kirakodóvásárt.

Kovács-Csonka Szilviától azt is megtudtuk, hogy következő, huszadik libafesztisztiválra a jubileumi számhoz méltó, az ideinél is gazdagabb programmal szeretnének kedvezni a félegyháziaknak. Még le sem zárták az idei események szervezését, már hozzáláttak a következőhöz. Az igazgatónő álma egyébként a fesztivál minősítése, amihez minden apró részletnek meg kell felelnie a szigorú előírásoknak a menekülési, biztonsági tervektől az infrastruktúrán és a vendéglátó egységeken át az installációkig…

Fotók: Patyi Zoltán

 

Kövessen minket a Facebookon is!