Helyi hírek 2017. szeptember 21. 12:58

Információs táblát avattak a közelszőlői madárbarát kertben

Képgaléria
Információs táblát avattak a közelszőlői madárbarát kertben
A móravárosiak kedvelt pihenőparkjában „madárbarát kert” információs táblát avattak a Platán iskola lelkes madárbarát tanulói és az óvodások szeptember 21-én. Az avatáson Meizl Ferenc a Madárbarát Klub vezetője ismertette a park történetének kialakulását, és azt a folyamatot, ahogy a zöldterületen otthonra leltek az énekes madarak is.

A pihenőpark 34 éve páratlan összefogással épült meg a Platán iskola mellett. Az iskola felső tagozatos diákjai és a pedagógusok több mint 200 fát, cserjét ültettek, de sok évig várták, hogy felnőjenek és árnyékot adjanak a játszótéren, a térbetonon  és a parkban.

– Mi akkor még nem is gondoltunk arra, hogy a környék énekes madarai hiába keresték a fészekrakásra alkalmas fákat. Most már az iskola környezetében 10-20 méter magasra nőtt csodálatosan szép fák mindannyiunk igényeinek megfelelnek. Kora tavasztól nyár elejéig a madarak költési idejében hajnali 5 órától napnyugtáig csodaszép madárhangtól hangos az 50 éves Móravárosunk központja – mondta köszöntőjében Meizl Ferenc.

Ezt követően leleplezték az információs táblát, amelynek segítségével gyerekek és felnőttek könnyen beazonosíthatják a kertek és parkok leggyakoribb madarait.

s. r.

 

Kövessen minket a Facebookon is!