Helyi hírek 2017. szeptember 22. 19:42

Kiskunfélegyháza is csatlakozott az Európai Mobilitási Héthez

Képgaléria
Kiskunfélegyháza is csatlakozott az Európai Mobilitási Héthez
Félegyházán évről évre megrendezik szeptember 22-én az Autómentes Napot. Így volt ez idén is, bár a piacnapi pénteken nem lehetett tapasztalni, hogy mellőzzük négykerekű járgányainkat. Zsúfoltak voltak az utcák, a parkolók. A fiatalok mindenesetre lelkesen vettek részt a sportcsarnok mellett megtartott programokon, ahol megismerkedhettek a legújabb elektromos autókkal, bringáztak rollereztek, rajzoltak és játszottak. Ugyanígy tettek a Hősök Parkjában is, ahol a rendőrkapitányság szervezett nyílt napot. Itt közlekedési ismereteket szerezhettek, de bűnügyi technikai bemutatót is láthattak. A rendezvényt Balla László alpolgármester nyitotta meg, aki arra kért mindenkit, hogy a város parkolási lehetőségeinek figyelembevételével, a környezetszennyezés mérséklése okán, mindenki csak akkor használjon autót, amikor az nélkülözhetetlen.

Persze azért volt egy kis füstölgés is a rendezvények sorában. De egyetlen gyermek és felnőtt sem vette zokon azt, hogy Sárói-Szabó István és Meszes Ferenc látványos oldalkocsis bemutatóval szórakoztatta a közönséget, sőt a gyerekek is motorozhattak egy kicsit.

Délután a „barátságos kerékpártúra” a vasútállomás elől indult, és a Templomdombnál végződött, ahol Rosta Szabolcs régész ismertette meg a kerekezőket Félegyháza régmúltjával, miközben minden vendéget finom ételekkel kínált Illés Gyula királyi szakács.

s. r.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!