Egészségügy 2017. szeptember 30. 11:30

6,6 millió forint értékű eszközadományt kapott a kecskeméti kórház

Képgaléria
6,6 millió forint értékű eszközadományt kapott a kecskeméti kórház
6,6 millió forint értékű eszközadománnyal gazdagodott a Bács-Kiskun Megyei Kórház a németországi Klinikverbund des Ostalbkreises klinika, annak igazgatója Walter Hees, és a soltvadkerti Paprika Károlyné jóvoltából.

Az adományozás szomorú előzménye, hogy Paprika Károlyné lányának férje egy balesetet követően a Bács-Kiskun Megyei Kórházba került. A lelkiismeretes ellátás ellenére sem tudták azonban sajnos megmenteni az életét - számolt be a keol.hu.

A soltvadkerti asszony úgy próbálta meghálálni azt, amit az orvosok és az ápolók a vejéért tettek, hogy felvette a kapcsolatot egy német barátjával, Walter Hessel, akiről tudta, hogy a németországi Klinikverbund des Ostalbkreises klinika igazgatója. Kiderült, hogy a legjobbkor jelentkezett a soltvadkerti asszony: a klinika új helyre költözött és lecserélték az eszközeik jelentős részét. A német klinika használt, de kitűnő állapotú eszközöket, bútorokat ajánlott fel a Bács-Kiskun Megyei Kórháznak, 6,6 millió forint „használt" értékben.

A 26 kórtermi ágy, 15 elektromos ágy, 10 mechanikus-állítható magasságú ágy, 3 gyermekágy, 2 lélegeztető készülék, 1 transzport inkubátor, 7 éjjeliszekrény, 3 infúziós állvány két kamionra fért csak fel, a 2000 euros (mintegy 630 ezer forint) értékű fuvarozást pedig Paprika Károlyné szervezte meg.

Az adományt a kecskeméti kórház több osztálya, valamint a kalocsai kórház kapja meg - jelentették be egy csütörtökön a Bács-Kiskun Megyei Kórház Idegsebészeti részlegén tartott sajtótájékoztatón. Amelyen dr. Horváth Zsolt orvosigazgató és dr. Kiss Ákos Csaba, az idegsebészeti részleg részlegvezető főorvosa emléklapot adtak át Paprika Károlynénak, és küldtek egyet Walter Heesnek is.

 

Kövessen minket a Facebookon is!