Hirdets
Sport 2017. október 1. 16:30

Két OB és egy várverseny

Képgaléria
 Két OB és egy várverseny
Szeptemberben két országos bajnokságon és egy várversenyen vettek részt a KHTK –Fénypárducok Íjász Szakosztály tagjai.

Szeptember első hétvégéjén Tápiószentmártonban Dürgőné Kovács Piroska, Vasné Köteles Anita, Mozsár Máté és Vas Tibor képviselte a Fénypárducokat a Pályaíjász Országos Bajnokságon. A versenyen 6x6 lövést kellett leadni egy 30 méterre elhelyezett 80 cm átmérőjű FITA táblára két körben. Ezután a legjobbak, az elődöntőkben, majd a döntőkben mérhették össze tudásukat, így alakult ki a végleges sorrend.

Eredmények:
Dürgőné Kovács Piroska
– felnőtt nő vadászreflex – 3. hely
Mozsár Máté
– kadett fiú vadászreflex - 3. hely
Vasné Köteles Anita
–felnőtt nő longbow – 2. hely
Vas Tibor
– felnőtt férfi longbow - 1.hely


Szeptember 16-án a Szigligeti vár adott otthont egy kétnapos íjászversenynek, ahol Papp Zoltán képviselte a szakosztályt. A várban és a vár körül elhelyezett célokat kellett meglőni az íjászoknak. A pálya nehézségét a változatos szintkülönbségek adták. Zoltán 60%-os teljesítményével a 7. helyen végzett.


Szeptember 23-án kétszázhetven fő részvételével Budapesten, a Citadellánál rendezték meg a Történelmi Országos és Nemzeti Bajnokságot. A versenyre Erdélyből, a Vajdaságból és a Felvidékről is érkeztek íjászok. A szeles időjárás nagyon megnehezítette, a 21 cél leküzdését, de így is jutott dobogós hely a Fénypárducok 6 fős csapatának. Dürgőné Kovács Piroska a felnőtt nő vadászreflex kategóriában ezüstérmes lett és I. osztályú minősítést lőtt. A csapat második legjobb eredményét Horváth Klára Csenge hozta, aki néhány ponttal maradt csak dobogóról és negyedik lett és III. osztályú minősítést szerzett.

Az Országos Bajnokságon Horváth Anna a 9., Kovács Máté a 19., Vas Tibor a 11. helyen, Vasné Köteles Anita a Nemzeti Bajnokságon a 7. helyen végzett.

A Fénypárducok támogatói:

Integrál Zrt.
Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Kollégium

 

Kövessen minket a Facebookon is!