Helyi hírek 2017. október 4. 18:00

Kiskunfélegyházán is megtartották az anyatejes táplálás világnapját

Képgaléria
Kiskunfélegyházán is megtartották az anyatejes táplálás világnapját
Az anyatejes táplálás világnapját, más néven a szoptatás világnapját 1992-től tartják világszerte. Városunk már több mint húsz éve csatlakozott az anyatejjel való táplálás népszerűsítése céljából megrendezett programsorozathoz. A gyermekbarát Petőfi Sándor Városi Könyvtárban, a Kiskunfélegyházi Védőnői Szolgálat szervezésében idén is színes és hasznos programok várták a kismamákat.

Dr. Sinkó Melinda orvos, szoptatási tanácsadó előadásában a szoptatás gyakorlati tudnivalóiról hallhattak a leendő anyukák. Egy játék baba segítségével a bátrabbak maguk is kipróbálhatták a különböző szoptatási pozíciókat, megtanulhatták az optimális szoptatási testtartást.

Ölbéli mondókákra Tarjányiné Manninger Lencsi népi énektanár invitálta azokat az anyukákat, akik kisgyermekükkel érkeztek. Természetesen a leendő kismamák is előszeretettel dúdolgatták a gyermekénekeket.

Orbán Ibolya védőnő a csecsemőkori hasfájásról, annak enyhítéséről, elkerüléséről tartott előadást.

– Az anyatej a legtermészetesebb, a legegészségesebb és a legjobb összetételű táplálék, amely a gyermek testi és pszichés fejlődéséhez szükséges ­– hangsúlyozta Tarjányi Gabriella, védőnő, a Kiskunfélegyházi Védőnői Szolgálat intézményvezetője. Hozzátette: a csecsemők egészséges táplálása érdekében a jövőben is igyekszünk olyan programokat szervezni, ahol minden kismama megtalálja kérdéseire a választ.

Természetesen játszósarok is várta a legkisebbeket, az anyukák pedig termékbemutatókon is részt vehettek. A rendezvény tombola sorsolással zárult.
 

Kövessen minket a Facebookon is!