Helyi hírek 2017. október 6. 11:30

A félegyházi diákokat motiválta az ország legnépszerűbb trénere

Képgaléria
A félegyházi diákokat motiválta az ország legnépszerűbb trénere
Merj, nevess, szeress! címmel motivációs előadást tartott mintegy 2300 félegyházi diáknak Szabó Péter, a legnépszerűbb hazai motivációs tréner. Az általános iskola nyolcadik osztályosai és a középiskolások október 5-én, csütörtökön annak az előadónak a sikeres élethez vezető gondolataival ismerkedhettek meg teljesen ingyen, akinek a neve tavaly 10 ezer fős hallgatóságot vonzott a Budapest Sportarénába. Ráadásul egy-egy könyvet is hazavihettek ajándékba, akár a szerző személyes ajánlásával.

„Egyszerű gondolatok ezek, mint a faék” – vetítette előre az előadó, és így is történt. Nem hangoztak el világot megrengető új elméletek, sem féltve őrzött, kiválasztottaknak tartogatott titkos eszmék. „Csupán” megélt és felismert életigazságok, ahogy azt Szabó Péter látja. Lehet velük egyetérteni és lehet elutasítani. De egy biztos: érdemes azokat megfontolni. Ráadásul egy olyan ember tolmácsolásában érkeztek el a félegyházi fiatalokhoz, aki megjárta az emberi, morális és mentális mélységeket, de képes volt talpra állni. Hogy emellett még minden tekintetben sikeresnek is tartja magát, az már hab a tortán.

Szabó Péter többek között az önbecsülés és az önfejlesztés fontosságáról, szeretetről és elfogadásról, a gondolatok erejéről beszélt, arra ösztönözve a fiatalokat, hogy ismerjék fel: felelősségünk van saját sorsunk, életünk alakulásában.

Az előadás után a motivációs tréner a helyi média képviselőinek elmondta: azért tartja fontosnak a félegyházihoz hasonló jótékonysági előadásokat, mert minél több emberhez, lehetőleg a legfogékonyabb korban szeretné eljuttatni az önfejlesztés útján elindító gondolatokat. Mert hisz abban, hogy akár egyetlen jó időben elhangzó mondat elindíthatja azt a folyamatot, amely elvezethet a tartalmas, teljes élet kivirágoztatásához.
 

Kövessen minket a Facebookon is!