Helyi hírek 2017. október 6. 18:30

Neveikre örökké emlékezni fogunk, míg magyar ember él a Földön

Képgaléria
Neveikre örökké emlékezni fogunk, míg magyar ember él a Földön
Az 1848-49-es szabadságharc 168 évvel ezelőtt Aradon kivégzett hős vezéreire emlékeztek október 6-án a művelődési központban a Szent Benedek Iskola Kiskunfélegyházi PG Tagintézmény diákjainak „Örökmécses” című előadásával. Emlékező beszédet mondott Csányi József polgármester.

A magyarok szabadságáért Széchenyi, Kossuth és Deák Ferenc összefogásukkal, együtt fordultak szembe az önkényuralommal. Nem volt bennük önzés, csak a hazájuk iránti elkötelezettség, tenni akarás, és nemcsak önmagukért, hanem értünk, magyarokért cselekedtek.

168 évvel ezelőtt ezen a napon legjobbjaink közül tizenhármat végeztek ki akkori elnyomóik. Neveikre örökké emlékezni fogunk, míg magyar ember él a Földön. Korunk fiai pedig büszkén és szerényen nézhetnek föl Hazánk mártírjaira.

A történelmi emlékezet a mai napon eszünkbe juttatja a két emberöltővel ezelőtt történteket, és nem engedi elfelejtenünk a vértanúkat, tetteiket, áldozatukat és tragikus végzetüket. Az aradi tizenhármak példát mutatnak nekünk emberségből, hazafiságból, tenni akarásból – mondta megemlékezésében Csányi József. A megemlékezés után a városvezetés, a helyi pártok, intézmények és civil szervezetek a Kiskun Múzeummal szembeni Aradi vértanúk-emlékoszlopnál helyezték el koszorúikat, mécseseiket.

 

Kövessen minket a Facebookon is!