Sport 2017. október 11. 09:00

Magyar bajnoki címet nyert a KHTK ökölvívója

Képgaléria
Magyar bajnoki címet nyert a KHTK ökölvívója
A hagyományokhoz híven idén is kiválóan szerepeltek a Kiskunfélegyházi HTK Ökölvívó Szakosztályának versenyzői. A korosztályos magyar bajnokságok mellett több neves tornán vettek részt. Gondi János szakosztályvezető és Ramocsa Sándor vezetőedző munkáját dicséri, hogy Buza Barbara aranyérmet szerzett Bükkön az országos magyar bajnokság serdülő korcsoportjában, 54 kilogrammban. Ezt megelőzően Kiskunhalason és Kikindán léptek ringbe a KHTK ökölvívói.

Tovább öregbítette városunk hírnevét a KHTK Ökölvívó Szakosztálya. A kiskunhalasi testvérvárosi kupán három fővel indultak el szeptemberben. Kókai Martin és Palotás Mihály a későbbi győztestől szenvedett vereséget, míg az ifjúsági korú Gondi Péter 60 kilogrammban az elődöntőig menetelt.

Kikindával évtizedek óta jó kapcsolatot ápol a KHTK Ökölvívó Szakosztálya, a Papp László Ökölvívói Akadémia tagjaival meghívásos tornán vettek részt szeptember 30-án Szerbiában. A nagyszabású versenyen 17 klub ökölvívói mérték össze tudásukat. Palotás Mihály, Gondi Péter és Buza Barbara egyaránt ezüstérmet szerzett. Felkészülésüket jól szolgálta a kikindai torna, hiszen ezt követően Buza Barbara a Bükkön megrendezett női magyar bajnokságra utazott el, ahol serdülő korcsoportban magyar bajnok lett Ramocsa Sándor és Gondi János felkészítésével. Barbara nagyszerű bokszolással megmutatta, hogy képes sikert elérni a legjobbak között. Távolabbi céljai között a válogatott tagság kivívása szerepel, amihez minden adottsága, lehetősége megvan.

A KHTK ökölvívói közül október 23-a és 27-e között Gondi Péter éremesélyesként indul el az ifjúsági magyar bajnokságon 60 kilogrammban, amit Egerben tartanak meg.

 

 

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!