Helyi hírek 2017. október 10. 11:30

Együttműködik a roma nemzetiségi önkormányzat és a rendőrség

Képgaléria
Együttműködik a roma nemzetiségi önkormányzat és a rendőrség
A félegyházi rendőrkapitányság a roma nemzetiségi önkormányzattal közösen rajzos, szórakoztató programra várta a roma fiatalokat október 7-én a Szakmaközi Művelődési Házba. A fiatalok feladata egy plakátkészítés volt „Ha én rendőr lennék” címmel. Az alsósok feladata az volt, hogy egy plakáton jelenítsék meg, hogy miként képzelik el magukat rendőrként. A felsősöknek a kiskunfélegyházi rendőrség bűnmegelőzési osztályának címerét kellett elkészíteni.

A megjelenteket Horváth-Rekedt Gréta bűnmegelőzési előadó és Timafalvi László, a rendőrkapitányság vezetője köszöntötte. A rendezvény megnyitásakor a kapitányság vezetője elmondta, hogy 2011-ben létrehoztak egy munkacsoportot, amelynek legfőbb feladata a roma nemzetiségi önkormányzattal együttműködve – az előítéletektől mentes együttműködés kialakítása, a rendőrség és a romák összehozása. Ennek érdekében az elmúlt évben táncos-zenés tehetségkutató verseny rendeztek, amelynek a döntőjét Kecskeméten tartották. Az idei közös program pedig a rajzverseny volt.

Buza Flórián, a Kiskunfélegyázi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke örömét fejezte ki, hogy ismét közös programot szervezhettek a rendőrséggel. Mint mondta, ezek az alkalmak lehetőséget adnak arra, hogy közelebbről megismerhessék a rendőrök munkáját. Beszédében kihangsúlyozta, hogy senkinek nem kell félnie a rendőrségtől, mert ők a közbiztonságért vannak, és azért dolgoznak, hogy a város minden polgára nyugalomban élhessen.

A köszöntők után a fiatalok nekilendültek a munkának. Csoportokat alkotva fantáziadús plakátokat alkottak, és a címergyártással sem kellett szégyenkezniük. A szervezők finom uzsonnával, üdítőkkel jutalmazták szorgoskodásukat.

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!