Helyi hírek 2017. október 10. 19:00

Kossuthvárosinak lenni jó

Képgaléria
Kossuthvárosinak lenni jó
Bekerített, szépen parkosított, új játszóeszközökkel felszerelt játszóteret avattak október 10-én a Bercsényi utcán, a víztorony mellett. A nemzeti színű szalag átvágásában a Bercsényi utcai óvodások segédkeztek Csányi József polgármesternek és dr. Kiss Ákos Csabának, a körzet önkormányzati képviselőjének. Az apróságok – mielőtt vidáman birtokba vették volna a hintákat, homokozókat – kedves műsorral köszönték meg a park kialakítását.

A megújult park átadásakor Csányi József elmondta, hogy 2015-ben indult el a Félegyháza újjáépül program. Ennek keretében nem csak útépítésben, intézményfejlesztésben gondolkodott a városvezetés. Szükségesnek tartják a parkok kialakítását megújítását is, hogy még barátságosabbá váljon a város, a felnövekvő generációnak és szüleiknek megfelelő terek teremtődjenek a játékra, kikapcsolódásra.  

Dr. Kiss Ákos Csaba úgy fogalmazott, egyre inkább érezhető, hogy kossuthvárosinak lenni jó. A játszótér nemrégiben szinte illegális szemétlerakóként funkcionált. Beszélgetve az itt élőkkel elhatározták, hogy ezen a helyzeten változtatni kell. A családosok érdekeit figyelembe véve döntöttek úgy, hogy parkosítanak és játszóteret alakítanak ki. Neki is láttak a munkának. Előbb kerítést építettek és parkosítottak, mára pedig eljutottak odáig, hogy egy szép játszóteret adhattak át.

– Délutánonként erre járva azt tapasztalom, hogy minden játszóeszköz foglalt, és tapasztalható, hogy a gyerekek és a felnőttek egyaránt örülnek a tér megújulásának – tette hozzá a képviselő.

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!