Sport 2017. október 12. 15:30

Szinte 100%-os hétvége a félegyházi kosarasoktól

Szinte 100%-os hétvége a félegyházi kosarasoktól
Megkezdte szereplését az FTSI Lány csapata az U 12-es bajnokságban. A lányok a kenguru korosztályt kinőve, iskolai csapataikat elhagyva kerültek össze öt különböző helyről, ahol másfél hónapja edzenek együtt. A korosztály sajátosságainak megfelelő hibákat követtünk el: rengeteg kihagyott ziccer, sok eladott labda, pontatlan védekezés. De azt gondolom erőn felül küzdve mindenki kivette részét a játékból. Ebből a két meccsből is sokat tanultunk - mondta el lapunknak Simon Zoltán edző.

Az első ellenfelünkkel, a kecskeméti lányokkal a félidőig fej- fej mellett haladtunk. A harmadik negyedben, a szünet után nehezen indult újra a játékunk és ott sikerült az ellenfélnek 6- 8 pontos előnyre szert tenni, amit a hajrában már nem tudtunk ledolgozni.

U12 Bajnokság 1. forduló, 2017/18, 7. régió
"E" csoport 
Ideje: október 8., vasárnap
Helye: Kecskemét, Mercedes Akadémia

FTSI Lány - KKA Amazonok 50 : 57
(16-15, 12-11, 7-15, 15-16)


Pontszerzők: Varga Evelin- 15, Kőfalvi Dorottya- 14, Kiss- Fekete Lili- 7, Téglás Tamara- 5, Retkes Léna- 3, Kovács Nikolett- 2, Gábor Zsanna- 2, Hevér Réka- 1, Fehér Fruzsina-1, Rádi Boglárka-, Ladányi Dorina-, Szabó Zita-.


Tíz perc pihenő után következett egy vegyes csapat, ahol mindösszesen két lány játszott. Ez az ellenfél képzetlenebb, kezdőbb játékosokból állt, így a játék képe gyengébb színvonalat tükrözött, mint az első meccsen. A palánk alatti játékban sikerült kihasználnunk fizikai fölényünket és remekül szedtük a támadó lepattanókat, amikből sok pontot szereztünk. Amit szeretnék kiemelni az a védekezés, sokszor voltunk pontatlanok, le-lemaradtunk az embereinkről, viszont kellően agresszívak voltunk és egyáltalán nem ijedtünk meg a fiúktól.

KLIKK Zsiráfok - FTSI Lány 41 : 51
(3-8, 12-19, 12-6, 14-18)


Pontszerzők: Téglás Tamara- 18, Kőfalvi Dorottya- 15, Varga Evelein- 12, Kiss- Fekete Lili- 2, Hevér Réka- 1, Ladányi Dorina-1, Kovács Nikolett- 1, Fehér Fruzsina- 1, Szabó Zita-, Retkes Léna-, Gábor Zsanna-, Rádi Boglárka-.

Edző: Fekete- Seres Ildikó


U12-es (gyermek) bajnokság, 1. forduló

Ideje: október 8., vasárnap, 13:30
Helye: Kecskemét, Mátyás K. krt-i Ált. Iskola tornaterme

FTSI Fiúk – Nagykőrösi Sólymok 47 : 34
(9-5, 14-11, 13-12, 11-6 )

FTSI: Farkas Levente 13, Kószó Dániel 12, Szemerédi Balázs 8, Kanyó Szabolcs 4, Rózsa Noel 3, Kisjuhász Roland 2, Fekete Péter 2, Kis Domonkos 2, Kósa László 1, Vidéki Vencel -, Zámbó Tamás -, Lőrincz Sándor -, Fekete Flórián -.

Edző: Simon Zoltán

A bajnokság első mérkőzését a nagykőrösi „sólymokkal” játszotta csapatunk. A tavalyi évben játékosaink öt U11-es csapatban játszottak, így az összeszokottságban nem bízhattunk. Kapkodó, rohanós iramban kezdődött a találkozó, amely egészen a félidő végéig ki is tartott. Ebben az időszakban sikerült minden játékosunknak a lehető legrosszabb formáját előhoznia, néha úgy tűnt, mintha ez lenne életük első mérkőzése. Aztán folyamatosan minden megváltozott… Egyre több tudatos, jó megoldást láthattunk fiainktól, bár a ziccerek számát ekkor is sikerült növelni. A csapatpad együtt élt a pályán lévőkkel, buzdították egymást a srácok, és végül egy magabiztos győzelemmel mutatkoztak be az új korosztályban.


Miklósi Kék Rókák – FTSI Fiúk 34 : 52
( 4:8, 9:17, 12:12, 9:15 )

FTSI: Kószó Dániel 15, Fekete Flórián 11, Farkas Levente 10, Kósa László 6, Zámbó Tamás 2, Kanyó Szabolcs 2, Rózsa Noel 2, Fekete Péter 2, Szemerédi Balázs 1, Lőrincz Sándor 1, Vidéki Vencel -, Kisjuhász Roland -, Kis Domonkos -. Edző: Simon Zoltán

A forduló második mérkőzése már a feldobás pillanatában eldőlt, ugyanis a kunszentmiklósi fiúk 9 játékossal jöttek el, így a szabályzat szerint 2:0-s végeredmény kerül a jegyzőkönyvbe beírásra. Ettől függetlenül a mérkőzés lejátszásra került, és ha már játszottunk, jól is alakítottuk…

Az összeszokottság nem jön csak úgy magától, ehhez idő kell, mégpedig nem is kevés, és ennek megszerzésére szolgálnak ezek a meccsek. A kötöttebb posztok, a meghatározott játékfeladatok elsajátítása hosszú, nehéz feladat, viszont fiaink jó úton haladva egyre több dolgot sajátítanak el lelkesen, és ezért hatalmas dicséret illeti meg őket!

A két mérkőzés alapján egy játékosunkat kivéve mindenki megízlelhette a kosárszerzés örömét, a csapatunk pedig kivétel nélkül harcos kis kosarasokból állt, így megérdemelten léptünk vasárnapi teljesítményünkkel a „C” csoportba, ahol a november 18-19-i hétvégén még erősebb ellenfelek várnak majd ránk.


U14 fiúk: csodálatos szezonkezdés

Félegyházi TSI – Békés SZSK  92 : 54       
(18-15, 17-16, 33-12, 24-11)


FTSI: Kovács Bálint 32, Szűcs Bence 16, Szűcs Levente 13, Huszka Boldizsár 11, Varga Márk 8, Farkas Dominik 5, Polgár Sándor 4, Kelemen Áron 3, Elbahnasawy Ziad Sherif -, Kiss Lukács -, Szívós Péter -, Turcsányi Mátyás

Az első mérkőzésünk kötelező győzelem volt, hiszen a célunk egy csoporttal feljebb jutni a bajnokságban, ahol jelenleg egy évvel idősebb ellenfelek ellen küzdünk. Az első két negyed szoros játéka után rendeztük sorainkat és magabiztos játékkal, kiváló védekezéssel folyamatosan növeltük előnyünket, ami elég megnyugtató győzelmet hozott. Kiemelkedő, hogy a 12-es keretből már 8 játékos ponttal járult hozzá a sikerhez, így remélhető, hogy egy homogénebb csapat alakul ki az idő múlásával.


Karcagi SE – Félegyházi TSI  94 : 49          
(9-26, 20-8, 11-28, 9-32)


FTSI: Huszka Boldizsár 25, Kovács Bálint 24, Szűcs Levente 17, Varga Márk 10, Szűcs Bence 8, Polgár Sándor 5, Farkas Dominik 4, Turcsányi Mátyás 4, Elbahnasawy Ziad Sherif -, Kelemen Áron -, Kiss Lukács -. Szívós Péter -,

A második mérkőzés már nagyobb küzdelmet hozott, még ha ez az eredményen nem is látszik. Jelentős magasság különbséggel kellett szembenézni, amit sikerült fegyelmezett védekezéssel hárítanunk és folyamatosan megtörnünk ellenfelünk játékát. Az utolsó negyedben teljesen uralmunk alá vettük az irányítást és szép győzelmet arattunk.

Ezzel feljebb léptünk egy csoportot, ami fiatalabb játékosaink miatt kiemelkedő siker.

Edző: Rádi Dezső 

 

Kövessen minket a Facebookon is!