Helyi hírek 2017. október 12. 12:45

A mezgések minden évben programot szerveznek az élelmezési világnap alkalmából

Képgaléria
A mezgések minden évben programot szerveznek az élelmezési világnap alkalmából
Gazdagon terített asztal várta a Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakiskola diákjait október 12-én az intézmény aulájában. Az iskola mintegy tíz esztendeje az élelmezési világnaphoz kapcsolódóan egész napos rendezvényt szervez, ahol egészséges, bio alapanyagokból készült finomságokat kóstolhatnak a diákok. Persze, mielőtt nekilátnának a falatozásnak egy közös tornán is részt vesznek, hiszen ez egyben egészségnap is, így sportolással töltik. Mindemellett egészségügyi szűrővizsgálatok is várták a diákokat ezen a napon.

Évről évre hívja fel az élelmezési világnap a figyelmet az emberiséget érintő egyik legjelentősebb problémára, amelynek szerves része az élelmiszerpazarlás kérdése. Míg a FAO adatai szerint a világban minden kilencedik ember éhezik, addig az Európai Bizottság becslése szerint csak Magyarországon évente kétmillió tonna élelmiszerhulladék keletkezik – mondta el megnyitójában Rózsa Pál igazgató.

Kérte tanítványaikat, hogy ne legyenek részesei a tékozlásnak, és ügyeljenek arra is, hogy mindig egészséges ételeket fogyasszanak. Úgy vélekedett, hogy az élelmiszeripari iskolában végzett diákok a későbbiekben is sokat tehetnek az egészséges táplálkozás népszerűsítésében.

A hagyományoknak megfelelően, az iskola diákjai idén is szendvicsek sokaságával vendégelték meg a hajléktalanszálló lakóit. A szendvicseket gazdagító szalámit, májast, disznósajtot az iskola tanüzemében késztették, a zöldségek, pedig a tanüzem kertjében teremtek.

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!