Kultúra 2017. október 16. 13:30

Móra humorával is megismertették a közönséget a diákszínjátszók

Képgaléria
Móra humorával is megismertették a közönséget a diákszínjátszók
Igazi színházi hangulatot teremtettek az általános iskolák színjátszó csoportjai a Móra Fesztivál keretében megrendezett dramatizálási bemutatón. Az ifjú előadók Móra Ferenc Úri kalap című válogatott elbeszéléseit vitték színpadra a művelődési központ színpadján. Az irodalmi délutánt a két éve alakult Móra Társaság rendezte meg azzal a céllal, hogy népszerűsítse a gyerekek körében Móra ifjúsági műveit. A dramatizálási bemutató szereplőit és közönségét, valamint Jenesné Móra Zsuzsannát, Móra István dédunokáját Rosta Ferenc alpolgármester köszöntötte.

A bemutatott darabokról így összegezte véleményét a zsűri elnöke, Andrásiné Czirle Katalin: - A jelmezek és a díszletek betöltötték szerepüket, rendben volt a térszervezés és a gondolatiság is. Bátran használták a fény- és hangtechnikát a megjelenítésben, a gyerekek szépen beszéltek, voltak kiemelkedő teljesítmények is. A bemutatott produkciókkal Móra közelebb kerülhetett a nézőkhöz is, megismerhették humorát, mélységes humanizmusát.

A bemutatón a József Attila és a Batthyány iskola a Balázs, a bürgével történettel, a Darvas iskola a Hatrongyosi kakasokkal, a Platán iskola a Kalcinált szódával, a Dózsa iskola az Úri kalappal, a Constantinum a Szeptemberi emlék c. történettel lépett a színpadra.

A zsűri tagjai voltak: Jenesné Móra Zsuzsa, Móra István dédunokája, Mrázné Rádi Mária ny. iskolaigazgató és Andrásiné Czirle Katalin drámapedagógus.

s.r
 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!