Helyi hírek 2017. október 17. 11:30

Több vagy, ha adsz!

Képgaléria
Több vagy, ha adsz!
Mintegy 80 középiskolás csatlakozott a 72 óra kompromisszum nélkül nemzetközi önkéntességi akcióhoz az Ótemplom kezdeményezésére. A fiatalok három napon keresztül a város közterületeinek tisztításán, a padok újrafestésén szorgoskodtak. Emellett meglátogattak beteg embereket, akikkel elbeszélgettek, segítettek nekik a legfontosabb munkák elvégzésében. A lelkes csapatot Balla László alpolgármester köszöntötte október 12-én, a munka kezdetekor, majd Ivanics Zoltán káplán útmutatása alapján kezdtek munkához a csapatok.

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye ifjúsági referense, Ivanics Zoltán elmondta, mint főszervező nagyon örül a fiatalok aktivitásának, hogy szívesen vállalják az önkéntességet. Ez a munka ugyanis azt jelentheti számukra, hogy kilépnek a mindennapi teendőkből, és olyan feladatokat oldanak meg, amelyek felkészítik őket a mindennapi életre. A munka közepette pedig barátságok is kötődnek.

– A mozgalom németországi kezdeményezésre született meg. 2000 elején a magyarországi katolikus egyház, a református egyház és az evangélikus egyház is csatlakozott hozzá. A 72 óra kompromisszum nélkül mozgalom az önkéntesség kultúrájának terjesztését tűzte zászlajára a kezdetektől fogva. Ehhez a fiatalokat szólítjuk meg, méghozzá úgy, hogy érezzék, építünk az ő kezdeményezésükre és kreativitásukra. Az akció amellett, hogy három napon keresztül reflektorfénybe helyezi az önkéntességet, és ezáltal kiemeli az önkéntes segítségnyújtás fontosságát és örömét, alkalmas arra is, hogy az egész társadalom figyelmét felhívja a fiatalok tettrekészségére, a bennük rejlő erőre is – tette hozzá a káplán.

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!